AMSTERDAM - QUEEN OF DISCO is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco-music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ activist SYLVESTER.

DISCO kwam begin jaren zeventig op uit de zwarte en latino gay clubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer te dansen op discomuziek en het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween weer ondergronds om jaren later als House music opnieuw de wereld te veroveren.

De Queen of Disco SYLVESTER brak als solozanger door, gedragen door de Disco vloedgolf. SYLVESTER was de eerste androgyne en openlijk gay wereldster, met gigantische hits als "You Make Me Feel (Mighty Real)" en "Do Ya Wanna Funk". SYLVESTER was ook de allereerste wereldster die openlijk ervoor uitkwam aan AIDS te lijden en stond als activist in de voorhoede van de AIDS-awareness and gay pride beweging The Stonewall rellen.

Spel & Zang: Drussilla Mputu-Mola, Susan Malaika Bailey, Urvin Monte, Jasmine Perez, Robeathy Corea
DJ & Sound/beat creation: DJ Jasmine Perez Regie: Marjorie Boston, Maarten van Hinte Script/dramaturgie: Maarten van Hinte
Regie Assistent: Kaja van Bruggen
Artistieke Coördinatie: Ritzah Statia
Scenografie: Marjorie Boston
Publiciteit: Emily Perez
Context en Educatie: Tomas Leijen
Productie team: Patrick Karijowidjojo (productieleider), Alleryn Beaulieu
Kostuum conceptuele adviseur: Stef Krull, Iris Elströdt
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Decorontwerp: John Lippens
Techniek: Art Support
Videotechniek: Bart Scholten (stagiair)
Office Manager: Gloria Hoop Beeld: Uma van Hinte

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door MARJORIE BOSTON en MAARTEN VAN HINTE, brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van toneelstukken, evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Naast QUEEN OF DISCO regisseerden Boston en van Hinte diverse multidisciplinaire succesvolle producties, waaronder STATUS met o.a. Hans Dagelet en Anton de Bies en TORI met HNTjong. Ook schreef van Hinte het libretto van Hoe Anansi de stories of the world bevrijdde van Nationale Opera & Ballet.

RAN INC. biedt een platform voor makers en performers voor wie de grote stad hun arena is en hiphop een essentiële bron, die anders kijken en denken, en de meerstemmigheid van de stad spiegelen, omdat DIVERSITEIT de krachtigste bron van culturele vernieuwing en artistieke innovatie is. rightaboutnowinc.com