AMSTERDAM - Na het succes van de pilot in 2018, keert Puppet Playground terug op het jaarlijkse Pop Arts Festival. Via routes door de krochten van het theater maakt het publiek kennis met een zeer kleurrijke waaier aan beeldend theater; van ambachtelijk gemaakte objecten, pop-up performances, participatief bewegingstheater tot beeldende installaties.

"Even verdwijnen in de magie van tot leven komende objecten", schreef Theaterkrant over Puppet Playground 2018.

Puppet Playground vindt op 19 april plaats in Theater Bellevue, waarna het programma in wisselende samenstelling te zien is in De Nieuwe Vorst (3 mei) en Theater aan de Rijn (23 mei).

De makers van Puppet Playground
Puppet Playground is een testplatform waar wordt geexperimenteert met beeldtaal, dramaturgie, vormonderzoek en concept. Pop Arts Festival en Feikes Huis - het enige productiehuis voor beeldend theater - slaan hiermee de handen ineen om nieuwe makers te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuw werk op het gebied van beeldend theater.

De volgende makers maken onderdeel uit van Puppet Playground 2019:
Kopland, Between two hands, Mirthe Dokter, Abhishek Thapar, Steef de Jong, Julie Kurris, Lize Pede, Timmer Hammer, Josse Vessies en Bram van Helden.

Over Pop Arts Festival
Pop Arts Festival zoekt al 10 jaar de grenzen op met toonaangevend visueel theater. Het festival is van di 16 t/m zo 21 april 2019 te zien in Theater Bellevue, Theater De Krakeling en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Op Pop Arts Festival zie je makers die zich verhouden tot de wereld van nu. Op allerlei manieren wordt de grote rol van de media en het visuele bevraagd. Het resultaat zijn voorstellingen die aansluiten bij het visuele idioom van animaties, games, Netflix, YouTube en Instagram.

Speeldata Puppet Playground
19 april - Theater Bellevue - Amsterdam
3 mei - De Nieuwe Vorst - Tilburg
23 mei - Theater aan de Rijn - Arnhem

Meer informatie en kaarten www.popartsfestival.nl