AMSTERDAM- Aankomende week is er weer veel om te zien in Paradiso. Hier een kort overzicht van wat er aankomende week te zien is in Paradiso!


John Prine

Vrijdag 30 Augustus in Paradiso

John Prine is één van de meest invloedrijke Amerikaanse singer-songwriters van zijn generatie. Hij staat bekend als een briljante verteller en wordt ook wel een "songwriter’s songwriter" genoemd. Onder andere Bob Dylan, Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, Roger Waters, Tom Petty en Bruce Springsteen noemen John Prine als één van hun grote inspiraties. In zijn inmiddels bijna vijftigjarige carrière heeft John Prine een iconische discografie van folk, country en Americana opgebouwd. Een krakende en schurende stem, humoristische teksten over het leven en serieuze liedjes over de actualiteit zijn de rode draad in zijn werk. Dat John Prine de tand des tijds moeiteloos doorstaat, bewijst hij op zijn nieuwe album 'The Tree of Forgiveness'.


The Cactus Blossoms, Ian Noe, Paul Cauthen, SUSTO, Delaney Davidson @ Sugar Mountain

Zaterdag 31 Augustus in Paradiso

The Cactus Blossoms bestaat uit de broers Jack Torrey en Page Burkhu, beide geboren in Minneapolis. In 2016 verscheen het debuutalbum 'You're Dreaming' waarop een zeer klassiek geluid te horen is met invloeden van rock 'n roll, folk en country. De mosterd wordt duidelijk gehaald bij artiesten als The Everly Brothers, Johnny Cash en Buddy Holly, maar met hun prachtige harmonieuze samenzang weten ze iets heel bijzonders te creëren. Eerder verwierf The Cactus Blossoms heel veel nieuwe fans door het nummer 'Mississippi' live in de derde aflevering van de hitserie Twin Peaks te spelen.


Kim Petras

Zondag 1 September in Paradiso

Zangeres, songwriter en LGBTQ+ activist Kim Petras komt naar Amsterdam. De in Duitsland geboren artiest maakt aanstekelijke, feministische popmuziek die geïnspireerd is door jaren ’90 popiconen als Britney en Christina, maar dan gemixt met dansbare EDM- en discobeats. Kim Petras verhuisde op haar 19e naar Los Angeles om haar droom na te jagen en in 2017 bracht ze, zonder hulp van een platenmaatschappij, haar debuutsingle ‘I Don’t Want It All’ uit. Het nummer ging viral op Spotify en sindsdien mag ze sterren als Paris Hilton, Miley Cyrus en Carly Rae Jepsen tot haar vriendenkring rekenen. Ook werkte ze samen met Charli XCX, Cheat Codes en SOPHIE en trok ze in het kader van 'The Bloom Tour' door de Verenigde Staten met Troye Sivan. Op zondag 1 september zie je deze ‘new princess of pop’ voor het eerst in Nederland in Paradiso.


Ocean Alley + Gold Member

Dinsdag 3 September in Paradiso

Australiërs fijne muziek kunnen afleveren is algemeen bekend, en Ocean Alley is de volgende in de rij die dat komt herbevestigen. De zeskoppige band maakt psychedelische reggae-fusion waarvan de zomer in je bol verschijnt. De hardwerkende band is aan het touren om hun muziek te laten horen en brachten, nadat vorig jaar het tweede album 'Chiaroscuro' is verschenen, onlangs óók nog eens hun nieuwste single 'Stained Glass' uit. De langharige Aussies winnen steeds meer terrein met hun aanstekelijke, relaxte melodieën en psychedelische surfrock.


Machine Gun Kelly + Amazonica

Woensdag 4 September in Paradiso

Richard Colson Baker, beter bekend als Machine Gun Kelly (of MGK), is een Amerikaanse rapper die zijn artiestennaam heeft te danken aan de manier waarop hij z'n salvo's aan woorden afvuurt. Sinds 2006 brengt hij veelbeluisterde mixtapes en platen uit, maar zijn grote doorbraak kwam in 2011. In Austin, Texas werd hij ontdekt op SXSW en nadien heeft hij een trouwe groep fans achter zich weten te scharen. Vorig jaar in september bracht Machine Gun Kelly zijn EP 'Binge' uit en daarmee toonde hij aan dat hij na al die jaren nog steeds geen blad voor de mond neemt.


Tacocat

Donderdag 5 September in Paradiso

Wie voor het eerst het woord tacocat hoort, denkt vast aan het beeld van een in een taco verstrengelde kat. Dat hilarische beeld zet de band Tacocat voort met hun muziek; Met humorvolle en eerlijke teksten met telkens een hitgevoelige ondertoon, weet de indieband uit Seattle sinds 2007 indruk te maken. Het vierde album 'This Mess Is A Place' verscheen in mei en was de eerste uitgave van het viertal op het gerenommeerde Sub Pop-label. Een album over hoe te handelen na de Amerikaanse verkiezingen van 2016, en daar een hoopvolle positieve noot uit te halen valt, hoe moeilijk dat ook is. Wie in is voor een feestje doet er goed aan om een kleurrijk optreden van Tacocat te bezoeken, want dat ze daar voor zorgen kunnen we garanderen.


Volledige programma: Paradiso.nl/programma