AMSTERDAM - Het feest van de Nederlandse Filmnacht barst op 28 september los in tien filmtheaters in het land. Behalve een speciale voorpremière van Niemand In De Stad, het speelfilmdebuut van Michiel van Erp en openingsfilm van het Nederlands Film Festival, vindt op alle locaties een spetterend multidisciplinair en verdiepend programma plaats. Het programma is bedacht en georganiseerd door een team van jongvolwassen programmeurs van het desbetreffende filmtheater.

Vandaag wordt het programma bekendgemaakt via filmnacht.nl, de Facebookpagina en de websites van de filmtheaters en start de kaartverkoop van dit landelijke event via de deelnemende theaters.

Programma
De Nederlandse Filmnacht vindt plaats in Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven, LUX Nijmegen, BIRD i.s.m. LantarenVenster Rotterdam, Gigant Apeldoorn, Red Carpet Lounge Leiden, Concordia Enschede, Luxor Zutphen en ’t Hoogt Utrecht.

Tijdens de Filmnacht kan het publiek op de verschillende locaties genieten van een gevarieerd programma vol film, kunst, muziek, debat, theater en thematische verdieping, aanhakend op de speciale voorpremière van de film Niemand In De Stad. Zo is de cast en crew van Niemand In De Stad aanwezig om te vertellen over het maakproces van de film (verschillende locaties), gaat Tessa de Boer in op de representatie van mannen en vrouwen in film (BIRD i.s.m. LantarenVenster Rotterdam) en is er werk te zien van fotograaf Maud Fernhout (Het Ketelhuis Amsterdam).

Music producer Perquisite gaat samen met zanger en songwriter Jeangu Macrooy in gesprek over het maken van muziek bij film (in Concordia Enschede en Gigant in Apeldoorn) en er isspoken word naar aanleiding van de film Niemand In De Stad (‘t Hoogt Utrecht). Dit en nog veel meer allemaal op 28 september in tien filmtheaters in het land.

Niemand In De Stad
De Nederlandse Filmnacht is gecentreerd rondom een speciale voorpremière van de film Nie mand In De Stad, het speelfilmdebuut van documentairemaker Michiel van Erp.

De film verhaalt over drie jonge vrienden (gespeeld door Minne Koole, Chris Peters en Jonas Smulders) die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen de jongeren los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

September Film brengt Niemand In De Stad vanaf 4 oktober landelijk uit in de bioscopen.