WATERGANG - De Fries-Groningse theatermaker Hinke Hoeksma komt in de zomer van 2019 met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling. Na drie succesvolle producties, die zowel in het kleinschalige theater als op festivals door heel Nederland zijn gespeeld, komt vanaf mei 2019 ‘Prins Zes’ naar de Nederlandse theaterfestivals.


Verhaal
Er was eens… een prinses op de vlucht. Prinses Dante rent weg van het kasteel, omdat ze door haar ouders wordt gedwongen om te trouwen. Het is traditie dat iedere prinses op haar 18e verjaardag trouwt met één van de vijf prinsen die om haar hand vragen. Maar Prinses Dante gaat liever haar eigen gang en slaat op de vlucht.

Onderweg ontmoet ze Hugo, de bewaarder van de gevonden voorwerpen. Hij wil juist niets liever dan naar het kasteel. In ruil voor toegang tot het kasteel, helpt Hugo Dante met haar vluchtplan.

Dan ontdekt Dante dat ze niet de eerste is die wegloopt uit het kasteel. Lang geleden is er ook een prins weggelopen. Wie is deze mysterieuze prins? Dante gaat op onderzoek uit.

Het is het begin van een spannend avontuur.

Prins Zes, een verdraaid sprookje is o.a. te zien op het Delft Fringe Festival, Taribush KuNa Festival, Sprookjesfestival en exclusief in Kasteel Muiderslot.


De voorstelling is op 29 juni te zien op het Tuintonenfestival in Watergang. Toegang is gratis.

Kijk voor de actuele speeldata op www.hinkehoeksma.nl