AMSTERDAM - Van 7 tot en met 17 november toert de band New Purple Celebration voor het eerst door ons land met een wervelende Prince tribute show. Deze muzikale formatie is gevormd door negen ervaren muzikanten van wereldklasse die volledig live een ode van het hoogste niveau brengen. In 2018 stonden ze in Nederland al eens op het podium bij Tributeparty in Groesbeek en over een paar maanden komen ze terug voor een optreden in de Q-Factory in Amsterdam op 7 november. Met zichtbaar en hoorbaar veel liefde voor het origineel wordt in deze funky show een prachtig hommage gebracht aan het nalatenschap van hun idool. Een absolute must-see voor liefhebbers van His Royal Badness.

Met lovende vijf sterren recensies op zak brengt New Purple Celebration de funk moeiteloos over van podium naar publiek. Dankzij hun jarenlange ervaring in de muziekindustrie en overtuigende stage presence onderscheidt deze act zich van andere Prince coverbands. Frontman Jimi Love en zijn indrukwekkende zang worden omlijst door een volledig podiumspektakel bestaande uit achtergrondzangers, een blazerssectie, basgitaar, toetsen en aanstekelijke dansmoves. Hun show is een muzikale reis door de volledige catalogus van de excentrieke zanger: een inspirerend oeuvre dat na 2016 voor velen extra lading heeft gekregen. De grootste hits zoals ‘1999’, ‘When Doves Cry, ‘Purple Rain’, ‘Kiss’, ‘Raspberry Beret’, ‘Little Red Corvette’, ‘U Got The Look’, ‘I Wanna Be Your Lover’ tot minder bekende, maar zeker zo mooie B-sides staan op de setlist. Aan de overkant van het water heeft deze groep hun strepen ruimschoots verdiend en zalen vol fans laten dansen en zingen. Hun performance belooft een avond vol nostalgie waarbij de muziek van één van ’s werelds meest charismatische en getalenteerde artiesten op onvergetelijke wijze in leven gehouden wordt.

De tour van New Purple Celebration loopt van 7 tot en met 17 november 2019. Zij zullen naast Q-factory Amsterdam ook spelen in Effenaar Eindhoven, Stadsgehoorzaal Leiden, De Helling Utrecht, Muziekgieterij Maastricht, Patronaat Haarlem, Musis Arnhem, Markant Uden en als afsluiter de Maassilo in Rotterdam. Ticketprijzen variëren van €29 tot €32 en zijn nu te koop via Ticketmaster. Voor meer informatie, bezoek www.tributetoprince.nl