AMSTERDAM - Sinds 2002 maakt Toneelgroep Amsterdam jaarlijks een juniorproductie: een bewerking van een TA-voorstelling. Vijfentwintig scholieren werken, ondersteund door een professioneel creatief team met o.a. TA-theaterdocenten, -technici en een dramaturg, aan Sons & daughters jr. Op zondag 9 april gaat de voorstelling in première, deze is exclusief te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Geïnspireerd door de voorstelling Husbands and wives van Toneelgroep Amsterdam startte een team van 25 jonge spelers, schrijvers, makers, vloggers en bloggers een onderzoek naar liefde en relaties. In het laboratorium van de liefde zijn zij zowel proefpersoon als onderzoeker. De meest banale én filosofische aspecten van dit wonderlijke fenomeen worden ontleed. Wat is aantrekkingskracht? Hoe maak je goed ruzie? En kun je verliefd worden via Tinder? Deze deskundigen delen middels een persoonlijk manifest hun perspectief op de liefde en bieden een verhelderende kijk op dat van hun ouders.

TA-junior bestaat al meer dan tien jaar. Onder begeleiding van professionals repeteren en spelen Amsterdamse jongeren bewerkingen van TA-producties voor jong en oud. Voor velen van hen is het een ervaring voor het leven.