AMSTERDAM - Graag nodigen we u uit voor de première van de nieuwste Bellevue Lunchtheatervoorstelling Huzarenstuk op zondag 10 juni om 12:30 uur in Theater Bellevue. Gelieve u aan te melden vóór vrijdag 1 juni via laura@theaterbellevue.nl

Huzarenstuk
Theater Bellevue i.s.m. Het Nationale Theater
Flip Filz / Bram Coopmans

Twee figuranten zijn klaar voor "actie"
Op de filmset van een historisch oorlogsdrama staan twee figuranten klaar. Ze hebben zich ingelezen, ingeleefd en in vol ornaat opgetuigd als huzaren. Knipperen ze niet teveel? Worden ze überhaupt gefilmd? Het zekere voor het onzekere nemend houden de mannen strijdbaar vol. Ze willen de opnames niet verpesten of - erger nog - roemloos sneuvelen in de montage.

In Huzarenstuk zien we twee gekneusde mannen met een groot verlangen weer een rol van betekenis te spelen. Bram Coopmans en Flip Filz laten een wonderlijke vriendschap ontstaan in het verraderlijke gebied tussen feit en fictie.

Spel, concept Bram Coopmans, Flip Filz tekst Flip Filz eindregie Robijn Wendelaar dramaturgie Remco van Rijn kostuum Rebekka Wormann scenografie Julian Maiwald / Ruben Wijnstok

Flip Filz, afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, heeft sinds 1981 van Groningen tot Maastricht als freelance acteur gewerkt bij de meeste grote toneelgezelschappen. Daarnaast geeft hij spelles op de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten en schrijft/regisseert muziektheater.

Bram Coopmans studeerde af in 1999. Hij speelde bij diverse theatergroepen en mime-gezelschappen (o.a. Oostpool, NNT en Carver) en maakte zijn eigen voorstellingen bij o.a. Generale Oost, TgECHO. Sinds 2017 zit Coopmans in het acteursensemble van Het Nationale Theater.

Speeldata: di 5 juni t/m zo 1 juli 2018, 12:30 uur (m.u.v. za/ma)
Première: zondag 10 juni, 12:30 uur (aanmelden graag vóór vrijdag 1 juni via laura@theaterbellevue.nl)
Locatie: Theater Bellevue, Amsterdam
Meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl