AMSTERDAM - De locatievoorstelling Alsof je thuis bent van De Stal van Dingo gaat op zaterdag 14 juli in première op Over het IJ Festival. Deze Turks/Nederlandse dialoog speelt op locatie op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Alsof je thuis bent speelt van 13 t/m 22 juli op Over het IJ Festival. De voorstelling is goed te volgen voor niet-Nederlandstaligen.

Wat betekent het om Turks/Nederlands te zijn en waar hoor je eigenlijk thuis? De vraag lijkt simpel, maar er is geen eenduidig antwoord op.

Alsof je thuis bent is een beeldende, absurdistische en poëtische bewegingsvoorstelling en een interculturele ode aan onze nationale identiteit, in alles wat het kan geven en alles wat het kan ontnemen. De caleidoscopische blik van regisseur Ilgin Abeln, gevoed door haar Turks-Nederlandse achtergrond, vormt de basis van de voorstelling. Een autobiografisch uitgangspunt dat universele vragen oproept over het eigene en het vreemde.

Regie: Ilgin Abeln

Met: Thijs Bloothoofd, Yannick Greweldinger, Lenne Koning, Eva Vrieling, Tuğba Özkul, Salih Usta, Ali Yoğurtçuoğlu, Esra Yurttut

Alsof je thuis bent is een coproductie van De Stal van Dingo, Stichting Tolhuistuin, Over het IJ festival en Bomontiada ALT.

De voorstelling in Amsterdam en Istanbul
De voorstelling, waarin Turkse en Nederlandse spelers de krachten bundelen, werd eerst van 20 t/m 28 juni in Turkije op een marktplein in Istanbul gespeeld, van 13 t/m 22 juli staan de spelers midden op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Verschillende voorstellingen
Voor beide versies van de voorstelling wordt zowel apart van elkaar, in Turkije en in Nederland, als gezamenlijk gerepeteerd. In mei reisden de Nederlandse acteurs naar Istanbul om daar hun Turkse collega’s te ontmoeten en de twee separaat voorbereide voorstellingen tot een Turkse versie te maken. Begin juli reizen de Turkse acteurs naar Amsterdam om daar de twee los van elkaar gerepeteerde voorstellingen tot een Nederlandse versie samen te voegen.