AMSTERDAM - Op 1 maart 2023 staat George Ezra in de Ziggo Dome te Amsterdam. Het wordt de grootste show óóit in Nederland voor de Britse zanger, gitarist en songwriter, die bekendheid wierf met nummer 1-hits als 'Budapest', 'Paradise' en 'Shotgun'. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 20 mei om 10:00 uur via www.georgeezralive.nl.

George Ezra
George Ezra Barnett, beter bekend onder zijn artiestennaam George Ezra, is sinds zijn definitieve doorbraak in 2014 met de single 'Budapest' niet meer weg te denken van de nationale en internationale hitlijsten. Het ongekende succes van de single herhaalde zich bij de release van debuutplaat Wanted on Voyage (2014), waarmee de singer-songwriter, toen slechts 20 jaar oud, menig Nederlandse top-10 lijsten bereikte. Die zomer was hij dan ook een graag geziene gast op verschillende Nederlandse festivals.

Vier jaar later verscheen opvolger Staying at Tamara's. Het album was minstens zo succesvol en resulteerde in superhits als 'Shotgun' en 'Don't Matter Now'. Later dat jaar wist de zanger eigenhandig de AFAS Live uit te verkopen. Als klap op de vuurpijl volgde in 2019 nog een show in Rotterdam Ahoy.

Gold Rush Kid
Deze zomer brengt de zanger zijn derde album genaamd Gold Rush Kid uit. Eerder deze maand gaf Ezra hier al een voorproefje van met eerste single 'Anyone For You (Tiger Lily)', waarmee hij een nog altijd stijgende positie in de internationale hitlijsten behaalde en de nummer 1-positie in de Airplay Charts. 'Anyone For You (Tiger Lily)' is daarmee al wekenlang het meest beluisterde liedje op de Nederlandse radio stations.

Ook het recent uitgebrachte 'Green, Green Grass' gooide hoge ogen onder muziekliefhebbers. 'Green, Green, Grass', dat gaat over het inzien van al het positieve dat het leven te bieden heeft, ontstond tijdens een vriendenvakantie in St. Lucia en laat zich vangen in een aanstekelijk, vrolijk popnummer. Op 10 juni verschijnt het volledige album, bestaande uit twaalf nummers die volgens Ezra ieder een perfecte weerspiegeling zijn van zijn karakter.