AMSTERDAM - Op 28 september 2019 vindt de tweede editie van het Podcastfestival plaats. Het Podcastfestival is dé plek voor podcastmakers en -fans om elkaar te ontmoeten en vindt dit jaar plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Op 22 augustus 2019 start de kaartverkoop. Het entreeticket biedt toegang tot live opnames, podcastinstallaties, lezingen en andere activiteiten.

Zo krijgen bezoekers de kans om met professionele apparatuur een pilot op te nemen in een daarvoor ingerichte studio met begeleiding van een technicus. Ook kunnen bezoekers meedraaien in de redactie van de Podcastfestivalpodcast. Tijdens de liveshows kunnen fans van de makers van hun favoriete podcast ontmoeten.


Talks
Tim Howard van de wereldberoemde podcast Reply All geeft een keynote, waarin hij bezoekers van het festival meeneemt in zijn werkproces. Zoë Papaikonomou, bekend van de Bonte Was Podcast, presenteert tijdens het festival haar analyse over diversiteit in het podcastlandschap.

Workshops
Dit jaar biedt het Podcastfestival zes verschillende workshops aan. Tijdens de workshops gaan bezoekers actief aan de slag, door te experimenteren met geluid, hun stem te verkennen of eerder opgenomen audio te monteren. Voor deelname aan de workshops moeten losse kaartjes worden gekocht.

Liveshows
Tijdens het Podcastfestival kunnen bezoekers luisteren naar de eerste liveshow van Fufu en Dadels, een podcast gemaakt door drie vrouwen van kleur uit Eindhoven. Sam van de Pontcast interviewt live een Noorderling. Ook oude bekende van het Podcastfestival, De Eeuw van de Amateur, bespreekt tijdens hun live opnamen alle vragen die niet gegoogeld kunnen worden.

Pitchwedstrijd
Bezoekers kunnen dit jaar hun eigen podcastidee inzenden voor feedback. De audiopitches van maximaal 90 seconden worden live besproken door de jury. De winnaar wint een starterpakket voor het produceren van een eigen podcast.

En nog veel meer...
Houd voor het volledige programma de festivalwebsite in de gaten: www.podcastfestival.nl. Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Democratie en Media, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg, Auto.nl en de Tolhuistuin

Podcastfestival // za 28 sept // entree € 20 // Tolhuistuin
IJpromenade 2, 1031 KT, Amsterdam

www.tolhuistuin.nl