Amsterdam - Pete Philly staat op zaterdag 13 oktober in Melkweg, Amsterdam als kick-off van zijn Europese tournee. Vorige maand gaf de zanger/rapper zijn eerste eigen liveshows sinds lange tijd in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Alle shows verkochten razendsnel uit. In oktober start de op Aruba geboren artiest een korte tour door Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk, maar natuurlijk niet zonder een kick-off in Amsterdam. Op zaterdag 13 oktober 2018 presenteert Red Bull Music Pete Philly live in Melkweg.

Sinds de release van zijn nieuwe tracks Come Together en Favorite Song staat Pete Philly weer volop in de belangstelling. Vanzelfsprekend is er aandacht voor zijn lange afwezigheid wegens ziekte, maar tevens wordt zijn nieuwe muziek door verschillende media enthousiast ontvangen. Zo was hij te gast bij Gerard Ekdom op NPO Radio 2, bij Koffietijd op uitnodiging van 3FM-dj Frank van der Lende en stond hij op 5 mei met Alain Clark op het podium tijdens Bevrijdingspop in Haarlem voor zo’n 130.000 mensen. Ook in het buitenland bouwt Pete Philly langzaam verder aan waar hij gebleven was – BBC Radio 1 draait zijn songs en ook in Duitsland is zijn muziek op de radio te horen. Daarnaast documenteerde Red Bull Music Pete op weg naar de optredens van afgelopen april voor de webserie No Filter.

Bijzondere muzikanten
Aanstaande vrijdag 18 mei brengt Pete een B-kant uit voor Favorite Song. Deze versie nam hij op in de Red Bull Music Studios in Amsterdam als onderdeel van de ‘UNCUT’-videoserie. Hierin is de zanger/rapper te zien en te horen met zijn producer Melle Jutte en zijn Bliss Quartet, bestaande uit vier getalenteerde vocalisten, die perfect ‘blenden’ met zijn elektronische tracks en energie toevoegen aan de live performance. Deze bijzondere combinatie van muzikanten neemt hij ook mee op tour.

Tickets
Tickets voor Red Bull Music presents Pete Philly in Melkweg, Amsterdam op zaterdag 13 oktober 2018 gaan aantaande vrijdag 18 mei om 10:00 uur in de verkoop via www.melkweg.nl. Tickets kosten €22,70 (incl. servicekosten en excl. transactie- en/of verzendkosten).

De volledige tourdata zijn:

Zaterdag 13 oktober – Red Bull Music presents Pete Philly - Melkweg, Amsterdam NL
Maandag 15 oktober – Mojo Club, Hamburg DE
Dinsdag 16 oktober – Gretchen, Berlijn DE
Woensdag 17 oktober – Club Bahnhof Ehrenfeld, Keulen DE
Donderdag 18 oktober – Lexington, Londen VK
Zaterdag 20 oktober – Trix Bar, Antwerpen BE
Maandag 22 oktober – Popup, Parijs FR