AMSTERDAM - Gisteravond was Pete Philly te gast bij Radio 2, waar hij in de uitzending met trots twee live-shows aankondigde: “Ik kan niet wachten om weer op het podium te staan en alles te geven”.

Met zijn recent uitgebrachte single en videoclip ‘Come Together’ liet hij al weten klaar te zijn om mensen weer bij elkaar te brengen. Volgende maand is het zover en maakt hij zijn comeback op het podium. De live-shows, gepresenteerd onder de vleugels van Red Bull Music, vinden plaats op 20 april in de Bitterzoet (Amsterdam) en op 21 april in BIRD (Rotterdam). Informatie over de shows en de ticketverkoop zijn te vinden via redbullmusic.com. Vanavond brengt hij als voorproefje zijn nieuwe tracks via een exclusieve livestream op Red Bull Music Facebook ten gehore.

"De reden dat ik dit allemaal doe, is omdat ik júist muziek maak voor op het podium. Ik heb het gevoel gemist om op die manier contact te maken met een publiek. Er gaat zoveel liefde en gestoordheid uit me stromen, dat is niet normaal. Dit gaat heel speciaal worden." - Pete Philly

Pete laat met zijn bass georiënteerde beats, gecombineerd met zijn soulvolle zang en rap zien dat hij weer helemaal terug is om de Nederlandse podia te bestormen. Na zijn eerste single ‘Come Together’ volgt op 16 maart zijn tweede single ‘Favorite Song’. Vanavond zal hij de twee tracks, inclusief ‘Dear’, primeuren tijdens de livesessie die hij doet samen met de upcoming producer Melle Jutte.

In het verleden tourde Pete Philly wereldwijd met Perquisite en opende hij shows van onder andere James Brown en Kanye West. In 2011 brak er echter een tijd van ziekte aan voor Pete. De ziekte van Lyme noodzaakte hem te stoppen met muziek en zich te focussen op zijn weg naar herstel, maar hij heeft het kunnen gebruiken als inspiratiebron en is inmiddels klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Pete wil zijn verhaal en zijn muziek gebruiken om anderen te inspireren en een nieuwe kant van zichzelf laten zien. Hij brengt gedurende het jaar nieuwe muziek uit met ondersteuning van Red Bull Music, waarmee hij deze 2 shows presenteert, verschillende videoclips en de webserie ‘No Filter’ opneemt.

Dinsdag 13 maart 19:30 uur
Red Bull Music – Pete Philly livesteam
Red Bull Music Presents: Pete Philly

Vrijdag 20 april
Bitterzoet, Amsterdam
VVK start op 15 maart via:
https://www.redbull.com/nl-nl/events/pete-philly-show-amsterdam

Zaterdag 21 april
BIRD, Rotterdam
VVK start 15 maart via:
https://www.redbull.com/nl-nl/events/pete-philly-show-rotterdam