AMSTERDAM - Ilay den Boer, bekend van zijn succesvolle theaterreeks Het Beloofde Feest, presenteert zijn nie: En dus zal ik weer gaan. Een muzikale theatervoorstelling over Rik: een vader en zanger, die dakloos is. In een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Gebaseerd op persoonlijke verhalen van de makers én ontmoetingen bij het Leger des Heils.

Ilay den Boer over zijn vooronderzoek bij het Leger des Heils: "Ik zoek plekken op waar ik maatschappelijke wrijving voel en die ik van binnenuit wil leren kennen door er te gaan werken. Je ontmoet mensen en dringt door in lagen van het systeem waar je als buitenstaander nooit zou komen."

En dus zal ik weer gaan is te zien van 12 februari t/m 10 maart in Bellevue Lunchtheater.

En dus zal ik weer gaan
Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Tijdens het concert is de bar open. Drink samen met Rik op het leven en word deelgenoot van zijn dagelijkse gevecht met moraal en plicht.

En dus zal ik weer gaan is een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

concept, regie Ilay den Boer
tekst Jurjen Sytsma
muziek, spel René Jonker, Rosalie Wammes, Myrthe Boersma
songteksten, vertalingen ‘Oud Zuid’ Gert den Boer, Dries van der Werf
muziekadvies Paul Koek / Veenfabriek
vormgeving PR beeld Janneke Janssen
illustratie Herman Habes
met speciale dank aan Gert den Boer, Anne Hofman, Denise Harleman, Jeroen de Nooijer, Piet Menu

Over TG Ilay
TG Ilay is een initiatief van theatermaker Ilay den Boer (1986). Zijn voorstellingen zijn documentair: ze baseren zich op persoonlijke ervaringen en verhouden zich tot de maatschappelijke actualiteit. In het verleden maakte Ilay den Boer de succesvolle reeks Het Beloofde Feest over zijn geboorteland Israël. De reeks speelde in binnen- en buitenland. Hij ontving hiervoor verschillende onderscheidingen o.a. de Charlotte Köhler prijs 2011, de BNG Nieuwe theatermakers prijs 2011 en zijn voorstellingen werden zowel voor Het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd. Het boek Het Beloofde Feest dat hij met Jurjen Sytsma schreef werd in 2018 uitgebracht door Uitgeverij Meulenhoff.

Speeldata
Theater Bellevue: di 12 feb t/m zo 10 mrt, 12:30 uur (m.u.v. za/ma)
Perspremière: zondag 17 februari, 12:30 uur, Theater Bellevue, Amsterdam (aanmelden vóór vrijdag 8 februari)
In de Nederlandse Theaters: t/m 24 april 2019

Meer informatie en kaarten
www.theaterbellevue.nl/tgilay