AMSTERDAM - Wat hebben Amsterdam, de Keukenhof, meubelzaken en tuincentra tijdens Pasen met elkaar gemeen? Dat het daar erg druk is! Zoals elk jaar weer trekt het Paasweekend veel toeristen en dagjesmensen naar Amsterdam. En Amsterdammers zelf zitten ook niet stil.

De drukte in de stad begint al op Witte donderdag, gaat los op Goede vrijdag en het is allesbehalve stil op Stille zaterdag. Ook is het niet rustig op Paaszondag en op Tweede Paasdag. Behalve veel mensen op straat, is er ook veel verkeer in en rondom de Amsterdam. Amsterdammers gaan graag een weekendje weg. Is het zonnig? Dan rijdt men graag naar het strand.

In goede banen

De drukte houden we niet tegen. Maar Amsterdam kan deze wél in goede banen leiden. Tijdens dit Paasweekend werken bewoners, ondernemers en gemeente Amsterdam samen en wordt een aantal specifieke maatregelen genomen.

Pilot crowdmanagement

Tijdens het Paasweekend treft de gemeente verschillende maatregelen om bezoekers op de Wallen evenwichtiger te spreiden en tegengestelde stromen in drukke stegen te voorkomen. De route wordt aangegeven door borden en er zijn hosts (verkeersregelaars) op strategische plekken.

En verder?

  • In de binnenstad lopen er in het Paasweekend en andere drukke momenten 70 extra handhavers en politieagenten rond.
  • Bewoners in het centrum die last hebben van personen op straat kunnen 24 uur per dag bellen met 14020 en worden doorverbonden met de meldkamer van Handhaving en Toezicht.
  • Wordt het te vies (afval) dan wordt er sneller opgeruimd.

En een aanrader voor bezoekers: Huur een fiets, maak gebruik van het openbaar vervoer of parkeer uw auto op een P+R terrein!