AMSTERDAM - Van 30 september t/m 25 november staat So Far So Good in diverse theaters in Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Haarlem en Zaandam. De coproductie van WAT WE DOEN en Theater Rotterdam is een opzwepende mix van theater en dans over framing in de media en polarisatie. Een actuele voorstelling in een tijd van algehele maatschappelijke onvrede. Tekst en regie: Floris van Delft, choreografie: Donna Chittick, artistiek advies: Alida Dors, op zondag 27 augustus Zomergast bij Theo Maassen.

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of is dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een choreografie achter en tegen de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de wijkbewoner, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men, de succesvolle theaterbelevenis met hiphop over leven aan de onderkant. So Far So Good is een universeel verhaal over de behoefte je gezien te voelen, over vooroordelen en gemakkelijke beeldvorming. Een actuele voorstelling in een tijd van algehele maatschappelijke onvrede: van woon- en milieuprotesten tot boerenopstanden en voetbalhooligans.

Ook in dit nieuwe project wordt intensief samengewerkt met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een miniserie (vanaf oktober online) over hun perspectief op tweedeling in de maatschappij en framing in de media.

SO FAR SO GOOD
Spel: Ghislaine van IJperen, Piet Kooij, Dennis Rudge, dans: Leonarda Lovrekovic, Teresa Moquenco Costa, Waikuma Pentury. Tekst en regie: Floris van Delft, choreografie: Donna Chittick, artistiek advies: Alida Dors, muziek: Simone Giacomini, decorontwerp: Robin Vogel, lichtontwerp: Mike den Ottolander, kostuumontwerp: Sara Hakkenberg, productieleiding: Elise de Fooij. Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds ZOZ, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Lokaal Budget Feyenoord, Mediaregeling Rotterdam, VriendenLoterij Fonds.

SPEELLIJST NOORD-HOLLAND
za 30 sep: Meervaart, Amsterdam, do 5 okt: Schuur, Haarlem, vr 20 okt: Podium Mozaïek, Amsterdam, wo 1 nov: Schouwburg Amstelveen, vr 10 & za 11 nov: Bijlmer Parktheater, Amsterdam, wo 15 nov: De Vest, Alkmaar, vr 17 nov: Zaantheater, Zaandam, vr 24 & za 25 nov: Frascati, Amsterdam