Amsterdam, 26 juli 2018 - Pride Amsterdam is een jaarlijks groots feest én pleidooi voor diversiteit, respect en emancipatie van LHBTI's. Dit jaar slaan de Gemeente Amsterdam, energieleverancier NUON en laadpalen fabrikant EVBox de handen ineen om met speciale 'Power to the Heroes' laadpalen geld in te zamelen voor LHBTI belangenorganisatie COC. Vanochtend werd de eerste laadpaal aan de Prinsengracht feestelijk onthuld door initiatiefnemers Job Karstens (EVBox), Mathieu Wijnen, Linda Roskam (beide Amsterdam), Ronald Stahli en Vincent Jongejans (beide Nuon).

Power to the Heroes
Het thema van de Pride dit jaar is 'Heroes'. Helden zijn de mensen die zich op allerlei manieren durven in te zetten voor onze wereld en onze medemens. 'Heroes' zijn er in allerlei soorten; van mensenrechtenactivisten of lokale vrijwilligers tot aan automobilisten die er voor kiezen om elektrisch te rijden voor een groenere wereld. Steeds meer mensen ontpoppen zich als 'Hero' en maken bewust duurzame keuzes zoals het investeren in zonnepanelen of aanschaffen van een elektrische auto. Iets om trots op te zijn!

Deze Pride willen de Gemeente Amsterdam, NUON en EVBox een aantal van deze 'Heroes' helpen met hun missie. Van 28 juli tot 5 augustus worden de laadopbrengsten van de 256 openbare laadpunten in het Centrum, Grachtengordel en Jordaan (zie kaart hieronder) gedoneerd aan LHBTI belangenorganisatie COC.