AMSTERDAM - Nationale Opera & Ballet start het seizoen met een voorstelling van Die Zauberflöte die alleen toegankelijk is voor jongeren onder de 35. Onder de titel Operaflirt XL wordt deze georganiseerd. Met de Opera- en Balletflirts biedt Nationale Opera & Ballet enkele keren in het seizoen aan jonge mensen de mogelijkheid kennis te maken met opera en ballet tegen een aantrekkelijke prijs. De Operaflirt XL is daarvan een eenmalige uitbreiding, als feestelijke opening van seizoen 2018-2019.

Die Zauberflöte is een van Mozart meest geliefde opera’s. Ernst en vrolijkheid gaan naadloos in elkaar over. Mozart vermengt filosofische ideeën met een mysterieuze wereld waarin wonderlijke dieren en magische muziekinstrumenten voorkomen. Van groot belang is de rol van jonge mensen in deze opera. Zij zijn het die de oude regels achter zich laten. Een nieuw tijdperk kan beginnen.

My Muse & Me, het jongerenlabel van Nationale Opera & Ballet, verzorgd voorafgaand aan de opera een gratis inleiding. Daarin wordt verteld over het verhaal, de muziek en de thema’s in Die Zauberflöte.

De kaarten voor alle rangen zijn geprijsd tussen de €17,50 en €25 (normaal: €22 en €165). Bij de deur wordt gecontroleerd op leeftijd.