AMSTERDAM - Tijdens het Opera Forward Festival gaan zes nieuwe opera’s in première van een jonge generatie operamakers. Alle talententeams vertrekken vanuit de tekst van Georg Büchners toneelstuk Woyzeck (1837), die ook als startpunt diende voor de opera Wozzeck. Er zijn ruim 350 studenten van alle Nederlandse conservatoria en van verschillende kunstvakscholen bij het project betrokken. In interdisciplinaire teams presenteren zij in de producties hun visie op het thema macht/onmacht.

“De kunsten hebben de ongelofelijke kracht om niet het resultaat, maar juist het proces op de eerste plaats stellen. Dat is ook het streven van het Opera Forward Festival: door een podium te bieden aan nieuwe talenten, nieuwe stemmen, en nieuwe composities wordt het proces van de kunstvorm cruciaal. Die dynamiek van de opera kan ons verder brengen.”

Anthony Heidweiller, associate artistiek directeur OFF

De talentproducties zijn te zien van 22 tot en met 25 maart op verschillende locaties in het gebouw van Nationale Opera & Ballet. De gratis toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via: operaforwardfestival.nl/tickets