AMSTERDAM - De Indische Buurt krijgt er een wormenhotel bij. Op initiatief van bewoners komt er eentje in de Halmaheirastraat, ter hoogte van huisnummer 63. De wormen die hierin huizen, verwerken het groente- en fruitafval van bewoners tot waardevolle compost.

Woensdag 22 november om 12.30 uur wordt het wormenhotel feestelijk geopend door Rick Vermin, portefeuillehouder Afval en Duurzaamheid.

25 wormenhotels

De gemeente Amsterdam zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom worden de komende tijd 25 wormenhotels geplaatst door heel Amsterdam. Het composteren met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er hoogwaardige compost geproduceerd, die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin. Voedingsstoffen worden zo weer aan de bodem teruggegeven en dragen bij aan de groei van planten en bloemen.

Meedoen?

Uit enthousiasme voor dit initiatief heeft bewoner Herman Vijlbrief namens meerdere belangstellenden in de Halmaheirastraat een aanvraag gedaan voor een wormenhotel. Bewoners die graag mee willen doen met buurtcomposteren kunnen contact opnemen met Herman Vijlbrief door een mail te sturen naar hermanvijlbrief@gmail.com

Op een later moment wordt ook een korte composteercursus voor bewoners gegeven, waarin zij meer te horen krijgt over de werking en het gebruik van het wormenhotel.

De wormenhotels worden tot stand gebracht in samenwerking met Studio Elmo Vermijs en Stichting Buurtcompost.

Meer informatie

Meer informatie over wormenhotels in Amsterdam: www.amsterdam.nl/composteren