KOOG AAN DE ZAAN - Altijd al benieuwd geweest wat er achter de deuren van de Honigfabriek in Koog aan de Zaan gebeurt? Op zaterdag 10 september 2016 gooit de Honigfabriek tijdens de braderie Rondje Koog haar deuren open voor het publiek! De creatieve huurders van deze broedplaats laten graag zien wat er te doen is.

Al geruime tijd is de fabriek een broedplaats voor vele ateliers, werkplaatsen en andere creatieve ondernemers in en rond de Zaanstreek. In de Honigfabriek komen meer dan 50 verschillende ambachten en disciplines bij elkaar. Naast de noeste arbeid die geleverd wordt door gedreven huurders, wordt de fabriek ook gebruikt voor bijeenkomsten, tijdelijke verhuur en evenementen. Het is een gewilde plek voor fotografen en filmmakers, en diverse theatergezelschappen hebben hier reeds hun performance gegeven. En op 10 september is de indrukwekkende expositie Food for Thought te bezichtigen in de Honigfabriek, met exposanten van binnen en buiten de fabriek, die een gevarieerde collectie van “Contemporary Art” ten toon stellen.


Op zaterdag 10 september stelt de Honigfabriek is de gehele fabriek geopend, voor wie eens een kijkje wil nemen achter de schermen. Vele huurders stellen hun deuren open en laten enthousiast zien wat zij in de fabriek maken. Graag vertellen zij u meer over hun product; van kookstudio tot houtwerkplaats, zilversmid, fotograaf of architect. Ook in de gangen van de fabriek valt er te bewonderen wat er wordt gemaakt. In de expositieruimte ‘De Puddingzaal’ is de indrukwekkende tentoonstelling Food for Thought met kunstenaars uit het binnen en buitenland.


Ook voor de kleintjes en middelgroten is er genoeg te doen in de fabriek! Op het plein zijn er theaterproeflessen en dansdemonstraties, en er is een heuse speurtocht door de fabriek met prijsvraag! Aan het eind van de speurtocht mag je zelf wat maken in een van de ateliers! Wil je vrijblijvend rondkijken in de leegstaande units, omdat een eigen werkplaats misschien wel iets voor jou is? Ook dat kan op de open dag! We leiden u graag rond en bespreken de mogelijkheden, ook voor tijdelijke verhuur. Er staat een goede kop koffie klaar en natuurlijk is er een honigsoepje in de Honigkantine verkrijgbaar.


Ontdek het geheim van de Honigfabriek en wees van harte welkom op 10 september in de Honigfabriek tijdens Braderie Rondje Koog! De Honigfabriek is open op 10 september van 10:00 tot 17:00 uur. Meer info?info@honigfabriek.nl of bezoek onze website: www.honigfabriek.nl