AMSTERDAM - De internationaal gelauwerde sopraan Olga Peretyatko vervangt woensdag 31 mei Eva-Maria Westbroek in de serie Grote Zangers in het Muziekgebouw in Amsterdam. Op medische gronden heeft Westbroek het recital helaas moeten afzeggen. Olga Peretyatko verzorgt met haar vaste pianist Matthias Samuil een recital met Slavisch liedrepertoire.

In 2013 al maakte Olga Peretyatko diepe indruk tijdens haar debuutrecital in de serie Grote Zangers. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de meest gevraagde sopranen ter wereld. Ze maakt internationaal furore in rollen als Norina (Donizetti), Violetta en Gilda (Verdi) in The Metropolitan Opera, Teatro alla Scala en Opéra National de Paris, met dirigenten als Daniel Barenboim en Simon Rattle.

Met het recital Slavische liederen toont Peretyatko samen met pianist Matthias Samuil het rijke en gevarieerde Slavisch liedrepertoire. Met werken van Tsjaikovski, Dvořák, Rimski-Korsakov en Rachmaninov. Als dochter van een Russische moeder en Oekraïense vader brengt de sopraan muziek van twee onderbelichte Oekraïense componisten: Mykhaylo Zherbin en Heorhiy Mayboroda.

Programma recital woensdag 31 mei 2023

20.15 uur / Grote Zaal
Olga Peretyatko sopraan
Matthias Samuil piano
Werken van Sergej Rachmaninov, Pjotr Tsjaikovski, Nikolaj Rimski-Korsakov, Antonín Dvořák, Sergei Bortkiewicz, Władysław Szpilman, Mykhaylo Zherbin, Heorhiy Mayboroda.

Meer info & tickets: www.muziekgebouw.nl

Voorafgaand aan het recital van 20.15 uur is er om 19.30 uur een kort voorprogramma in de Grote Zaal door Michał Karski (basbariton) en Aarón Ormaza Vera (piano) met werken van Benjamin Britten, Dominick Argento en Stanisław Moniuszko.