AMSTERDAM - Zondag 9 september vindt opnieuw het Noorderparkfestival plaats. Dit gratis culturele festival wordt gemaakt voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord. Ook dit jaar verzorgt Tolhuistuin weer de muziek op het Tolhuistuinpodium.

Tolhuistuin verzorgt zoals ieder jaar het Tolhuistuinpodium, waar verschillende geluiden uit Amsterdam-Noord te horen zijn. De talenten van A'DAM Music School openen dit podium. Zij repeteren wekelijks in het Tuinhuis van de Tolhuistuin.

Ook Tolhuistuinbewoner Stichting Nieuwe Helden/Lucas De Man staat op het Noorderparkfestival met het project Yes, Please!. In de 18-plus-caravan kun je praten over seks.

Om 12:00 klinkt het startschot voor de 1000 van het Noorderpark, de (hard)looprun waarbij gezamenlijk 1000 kilometer wordt gerend, gewandeld of gerold. Tegelijkertijd is dit het startschot voor het feestelijke programma voor jong en oud, met muziek, circus, markt, workshops, expositie en meer.

Zo is er een meespeelcircus, door TENT en Circus Kristal, om jong en oud op te leiden tot ware circusartiesten. Het grasveld wordt omgetoverd tot activiteitenveld met onder andere workshops van Noordjes Kinderkunst en het NDSM Kinderatelier. Ouderwest rock 'n rollen kan bij het Danspaleis!

Op de markt vertegenwoordigen de Noordse ondernemers alle verschillende wereldkeukens. Van Braziliaans tot Indiaas en van tosti’s tot roti. Ook cultureel en maatschappelijk Noord presenteert zich.

Programma Tolhuistuinpodium
12:00 – A’DAM Music School: John-Lewis Cabot en Merijn Mooijman
13:00 – Dunia WengWeng
13:05 – Marassa
13:30 – Poëtische voorstelling van Sjaan, Gimotion & Maarten Krielen
14:00 – Het Noordercollectief
14:50 – Meezingtheatershow van Tijs en Tinus
15:10 – De Waterlandse Harmonie
15:30 – Klezmagic
16:20 – Meezingtheatershow van Tijs & Tinus
16:40 – Dansles
17:15 – Roda da Holanda