AMSTERDAM - De laatste negen dagen van de tentoonstelling Hollandse Meesters organiseert de Hermitage Amsterdam Night@theHermitage. Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 mei is het museum geopend tot 10 uur ’s avonds. Het is de allerlaatste mogelijkheid om de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage te bezoeken, ook tijdens heerlijk rustige avonduren. Natuurlijk is dan ook, in zijn eigen zaal, de recent toegeschreven Rembrandt Portret van een jonge man te zien, net als de Portrait Gallery of the Golden Age en het Outsider Art Museum.

De tentoonstelling zal niet worden verlengd. Na 27 mei gaan alle Hollandse Meesters terug naar de Hermitage in St.-Petersburg. De werken nemen daar weer hun eigen, vaste plek in de museumexpositie in. Zij hebben dan bijna acht maanden voor een feest van herkenning en ontdekking gezorgd op Nederlandse bodem. Vanaf 16 juni is het de beurt aan de kunstenaars van het Neoclassicisme zoals Batoni, Canova, Kauffmann en Mengs, in de toonstelling Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en het schoonheidsideaal van de 18e eeuw.

Het restaurant is ’s avonds geopend, zodat het bezoek te combineren is met een heerlijk chef’s dinner of een soepje en een broodje. Bovendien krijgen bezoekers een reproductie van Rembrandts Flora bij een aankoop in de museumshop. Info en tickets op www.hermitage.nl/nl/night .