AMSTERDAM - Foam Talent | London & Frankfurt en werk van; Thomas Albdorf, Samuel Gratacap, The Walther Collection, Masahisa Fukase, Daniel Shea

Foam Talent | Londen & Frankfurt
Foam presenteert werk van internationale jonge kunstenaars in de groepstentoonstelling Foam Talent. De 20 kunstenaars zijn geselecteerd uit de jaarlijkse Foam Talent Call. Met hun werken vertegenwoordigen zij een overzicht van de huidige ontwikkelingen binnen de moderne fotografie. Eerder waren de werken van de Foam Talents te zien in Amsterdam en New York. Nu openen ook de Foam Talent tentoonstellingen in Londen en Frankfurt.

Foam Talent | London
Opening: Woensdag 16 mei (te zien tot en met 10 juni)
Beaconsfield Gallery Vauxhall - 22 Newport St, Lambeth, London
RSVP hier.

Foam Talent | Frankfurt
Opening: Woensdag 23 mei (te zien tot en met 26 augustus)
Frankfurter Kunstverein - Steinernes Haus am Römerberg Markt 44, Frankfurt am Main
Persconferentie 22 mei om 11 uur. RSVP via pressoffice@foam.org

VOLGENDE MAAND:
15 juni – 9 september 2018
recommended: Thomas Albdorf - Room With a View
Thomas Albdorf (1982, Oostenrijk) combineert klassieke fotografische genres met moderne visuele technieken. Zijn landschappen en stillevens zijn buitengewoon esthetisch en zijn gebruik van het medium fotografie is conceptueel. Middels analoge en digitale technieken bewerkt hij online gevonden foto’s van visuele clichés – een berglandschap, een strandvakantie, een bloemstilleven. Het resultaat is even herkenbaar als surrealistisch. Door de vervormingen te onderwerpen aan beeldherkenningssoftware onderzoekt Albdorf de discrepantie tussen wat de technologie waarneemt en wat het oog ziet.

Deze tentoonstelling is ontstaan in het kader van het recommended Olympus Fellowship, waarvan Thomas Albdorf een van de eerste drie ontvangers is. Het fellowship stelt jonge beeldmakers in staat om nieuw werk te creëren en op internationaal niveau te exposeren. Het fellowship wordt georganiseerd door Olympus, Haus der Photographie / Deichtorhallen Hamburg, Fotografie Forum Frankfurt (FFF) en Foam. De Fellows van 2018 zijn Thomas Albdorf (1982, Oostenrijk), Nadja Bournonville (1983, Zweden) en Lilly Lulay (1985, Duitsland).

Op 15 juni zal Thomas Albdorf samen met de andere twee kunstenaars, Nadja Bournonville en Lilly Lulay, een Artist Talk geven in Foam.

15 juni – 9 september 2018
Samuel Gratacap – Les Invisibles
Fotograaf Samuel Gratacap verzamelt sinds 2007 de verhalen van migranten die hij heeft ontmoet in onder meer Tunesië, Libië en Italië. Gebaseerd op getuigenissen van de mensen die hij heeft leren kennen, legt hij in omgekeerde volgorde hun routes af rondom de Middellandse Zee en documenteert hij de plekken die hun doorreis markeren. Hij gaat verder dan de meeste nieuwsmedia en stuit daarbij op erbarmelijke omstandigheden die de economie rondom migratie onthullen - van mensensmokkel tot slavernij. Dit resulteert in zowel poëtische als meer conceptuele werken, waarmee zijn fotografie zich begeeft tussen kunst en fotojournalistiek.

EVENT:
6 juni 2018 vanaf 18.30 uur
Talk: Patterns, props & poses: reading Keïta’s portraits
Ter gelegenheid van de tentoonstelling Seydou Keïta - Bamako Portraits (nog t/m 20 juni in Foam te zien) presenteert Foam een verdiepende avond over Keïta’s portretten. Prof. Carol Tulloch, Dr. Annette Schmidt en Jan Hoek zullen Seydou Keïta's werk vanuit diverse invalshoeken benaderen: vanuit het perspectief van mode, in context van de geschiedenis en cultuur van Mali en door de ogen van een kunstenaar.

Tickets regulier: €7 excl. entree
Tickets members:€5 excl. entree
Meer informatie: https://www.foam.org/nl/museum/programma

OOK OP DE AGENDA:

29 juni – 2 september 2018
Foam 3h: Stelios Kallinikou

29 juni – 5 september 2018
Structures of Identity - Photography from The Walther Collection

14 september – 12 december 2018
Masahisa Fukase - Private Scenes

23 november 2018 – 20 februari 2019
Foam Paul Huf Award Winner 2018 - Daniel Shea

Meer informatie: www.foam.org

Foam is dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.