AMSTERDAM - Theater Bellevue presenteert de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Niemandsland, geschreven door Eva Jansen Manenschijn, gespeeld door Alwin Pulinckx en Anne-Chris Schulting, geregisseerd door Eva Tijken.

De voorstelling is te zien van dinsdag 23 mei t/m zondag 18 juni (m.u.v. za/ma) om 12.30 uur in Theater Bellevue. De première is op zondag 28 mei 2017.

In april en mei 2018 maakt de voorstelling een landelijke tournee.

Een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen
‘Jij keek naar de schepen aan de horizon. Dat onbewoonde gebied. Waar niemand woont. Waar iedereen op doorreis is. De doorreis. Dat is alles.’

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant. 
Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?  
In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten. 

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

spel Alwin Pulinckx, Anne-Chris Schulting tekst Eva Jansen Manenschijn 
regie Eva Tijken vormgeving & kostuumontwerp  Janne Sterke, Nelli Bodt 
muziek Christiaan Verbeek dramaturgie Florian Helwig, Tom Helmer 
beeld Sanja Marušić techniek Jan Sol productieleiding Vera Vlot

artistiek producent Frank Noorland publiciteit Anna van der Heiden-Kunst

Bellevue Lunchtheatervoorstellingen zijn voorstellingen van maximaal een uur. Het Lunchtheater is een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten. De voorstellingen worden om 12.30 uur gespeeld in de Paloni Zaal van Theater Bellevue. Vooraf of na afloop kun je terecht in Theatercafé- en Restaurant De Smoeshaan voor de broodnodige verversingen. Zo vormt Bellevue Lunchtheater een verrassende onderbreking van de (werk)dag.

Speeldata: dinsdag 23 mei t/m zondag 18 juni (m.u.v. za/ma), 12.30 uur 

Landelijke tournee in april en mei 2018

Reserveren: Theater Bellevue, Leidsekade 90, www.lunchtheater.nl