AMSTERDAM - De Van Koetsveldschool heeft het! Donderdag 18 mei opende Rick Vermin, dagelijks bestuurder van stadsdeel Oost, het groene en rijke natuurspeelplein van de Van Koetsveldschool in de Watergraafsmeer. Het is één van de eerste schoolpleinen die dankzij de subsidie van de gemeente, voor het project Impuls Schoolpleinen Amsterdam, tot stand is gekomen.

Natuurspeelplein

Het natuurspeelplein laat kinderen klimmen, klauteren, rollen, springen, slepen, beleven, vies worden, bouwen, voelen, stapelen, wroeten, scharrelen, met water spelen en verbazen. Kinderen bouwen zo aan zelfvertrouwen, bewegen meer, leren omgaan met risico’s en maken spelenderwijs kennis met de natuur. Bovendien stimuleert het spel dat in een natuurlijk vormgegeven buitenruimte ontstaat, de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Kinderen kunnen zich terugtrekken of verstoppen en er is ruimte voor individueel spelen en veel aanleiding tot samenwerken en groepsspel. Uit onderzoek blijkt dat kinderen (met name de jongens), na het buiten spelen, rustiger in de klas terugkomen en zich beter kunnen concentreren.