AMSTERDAM - De zomer is voorbij, de herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. In het Diemerpark zijn de kleine ringslangen uit hun ei gekropen. Ze gaan binnenkort op zoek naar een plekje om te overwinteren. Al jaren houden verschillende werkgroepen bij hoe het met de ringslangpopulatie gaat. Om te weten hoeveel het er zijn, worden op woensdag 25 oktober de uitgebroede ringslangeieren geteld in het Diemerpark van 10.00-14.00 uur.

De ringslang komt veel voor in en rond Amsterdam. Om de ringslangpopulatie te stimuleren, heeft het stadsdeel in het Diemerpark en omgeving broeihopen aangelegd. In deze grote hopen gemaakt van mest, takken en maaisel, is het lekker warm, waardoor de ringslangen er graag hun eieren leggen. Door de warmte worden de eieren vanzelf uitgebroed.

Aanmelden

Meedoen? Dit jaar is er plek voor 20 vrijwilligers om mee te helpen de broeihopen om te spitten. Kinderen kunnen ook meedoen, mits ze met begeleiding komen en met gereedschap kunnen omgaan. Aanmelden kan via email: e.corporaal@amsterdam.nl.

Natuurwerkdag

Het is weer zover: de jaarlijkse Natuurwerkdag op zaterdag 4 november met dit jaar als thema het vergroten van biodiversiteit. Ook in stadsdeel Oost vinden er een aantal activiteiten plaats voor jong en oud.

Middenmeerpad en Nesciobrug

Vrijwilligers zijn meer dan welkom op het Middenmeerpad waar onder andere wilgen geknot worden, zodat de niet geknotte wilgen in de winter een schuilplaats kunnen bieden aan allerlei zoogdieren, vogels, amfibieën en insecten. Wilgen leveren als één van de eerste bomen stuifmeel voor hongerige bijen en hommels. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl/locatie/sportpark-voorland-middenmeer-amsterdam.

Ook in de lus van de Nesciobrug kunnen de groene vingers aan de slag. Om ervoor te zorgen dat dit gebied aantrekkelijk blijft voor de ringslang mag het niet dichtgroeien met bomen. Dus zagen, snoeien en takkenrillen maken om dit voor elkaar te krijgen. Doe je ook mee? Meld je dan aan op www.natuurwerkdag.nl/locatie/diemerpark.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Natuurwerkdag kijk dan op www.natuurwerkdag.nl.