AMSTERDAM - Theater Bellevue, Bijlmer Parktheater en Orkater slaan de handen ineen om La Cubana feestelijk ter heropenen, 60 jaar na de sluiting van de nachtclub aan de Leidsestraat. Theater Bellevue ademt van 14 februari t/m 16 februari de sfeer van de populaire club van de jaren ‘40/’50, waar in de avond de voorstelling Woiski vs. Woiski speelt van Orkater in coproductie met Bijlmer Parktheater. Wegens succes is er een extra voorstelling bijgeboekt op 20 maart.

Theater Bellevue wordt in stijl aangekleed en de bekende poku’s van Max Woiski Sr. (als “BB met R, Dat is Bruine Bonen met Rijst..”) zullen de hele dag te horen zijn. Woensdag 14 februari is de feestelijke opening met om 19:30 uur een inleiding door dramaturg Maarten van Hinte en natuurlijk kunt u vanaf dat moment in Theatercafé en restaurant de Smoeshaan terecht voor een hapje Bruine Bonen met Rijst.

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding samen furore maakten en Nederland verrijkten met hun aanstekelijke muziek. Overal waar ze kwamen lieten de zon schijnen, maar binnen regende het vaak. Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn. Gebaseerd op het boek

Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski.

Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.