AMSTERDAM - Zaterdag 2 juni 2018 vind de zesde editie plaats van het Vondelfestival! Bezoekers verzamelen in groepjes op een geheime locatie in het Vondelpark. Uiterlijk één dag voor het festival begint, ontvangen bezoekers per email een codewoord en de geheime verzamelplek. Na het fluisteren van het codewoord volgen zij een geheimzinnige theaterroute door het Vondelpark en zien drie verschillende theatervoorstellingen op drie unieke locaties.

Vondelfestival is er voor liefhebbers in alle genres: zowel cabaret, kleinkunst, klassieke muziek, muziektheater, dichtkunst en dans zijn vertegenwoordigd. Alle routes komen aan het eind van de avond samen bij het eindfeest met livemuziek tussen de paarden in De Hollandsche Manege.

De optredens die de bezoekers kunnen verwachten tijdens het Vondelfestival zijn van prijswinnende artiesten uit verschillende podiumdisciplines. Namen zijn:

  • Glodi Lugungu, winnaar van de jury- en publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival Sonneveldprijs 2018, vertelt zijn persoonlijke verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie.
  • Ook de heren van Orgel Vreten komen hun energieke klanken ten gehoor brengen. Ondersteund door een drummer, een bassist en een soezafonist gaan Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers een gevecht met elkaar aan op hun Hammond orgels. Het orgel met het bekende scheurende geluid.
  • Daarnaast vinden we de winnaar van Cameretten 2017 Janneke de Bijl op het podium. Ook is zij lid van het prestigieuze stand-up comedycollectief Comedytrain. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma. Tijdens het Vondelfestival speelt ze een try-out hiervan.
  • Dé hit van het Dudokfestival 2017 en winnaar van de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard 2016, Nienke Nasserian, is nu ook te zien tijdens het Vondelfestival. Deze mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster speelt haar voorstelling Masaï. Hier wisselen persoonlijke verhalen zich af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschillen, met muziek als verbindende factor.

Onderweg tijdens de wandeling door het Vondelpark worden jonge talenten belicht door middel van pop-up performances. Vind dansers achter de bomen; een dichtkunstenaar op een parkbankje en mime-act op de trappen van VondelCS.

De uitingen van het Vondelfestival zijn herkenbaar aan de getekende halsbandparkiet door Milo Rottinghuis. De felgroene vogel met zijn krassende stemgeluid komt veel voor in het Vondelpark en het is nog altijd een mysterie hoe dat zo is gekomen. Het beestje wakkert in elk geval de fantasie aan en behelst wat ons betreft dan ook precies de inhoudelijke waarde van het festival: mysterieus en aanwezig.

Ook is er dit jaar een dagprogrammering. Speciaal voor de deelnemers van het Vondelfestival wordt “De Koeienweide” opengesteld voor een rondleiding onder begeleiding van een natuurgids. Dit stuk weide is normaliter niet toegankelijk voor publiek en is een te ontdekken parel van het Vondelpark. Van 13:00 – 14:00 uur zijn zowel volwassenen als kinderen (vanaf 6 jaar) welkom om zich helemaal in de natuur te wanen in hartje Amsterdam.

Kosten zijn €3,50 per persoon en aanmelden kan via onze website. www.vondelfestival.nl

DATUM EN TIJDEN

Zaterdag 2 juni 2018

19.30 uur – start route op een geheime plek in het Vondelpark

20.00 uur – eerste voorstelling

20.30 uur – vervolg route

21.00 uur – tweede voorstelling

21.30 uur – vervolg route

22.15 uur – derde voorstelling

22.45 uur – eindfeest in Hollandsche Manege

KAARTVERKOOP
Tickets zijn te koop via de website www.vondelfestival.nl voor €25,- met een korting van €5,- voor CJP- en Stadspasleden.