AMSTERDAM- Helden van nu zingen hun eigen helden

De Kleine Komedie presenteert met trots: Muzikale Helden. De inmiddels traditionele muzikale aftrap van het nieuwe theaterseizoen, van woensdag 11 t/m zaterdag 14 september. Vier avonden lang niets dan liefde voor muziek.

Ook in deze elfde editie van Muzikale Helden worden artiesten met uiteenlopende achtergronden en carrières bij elkaar gebracht. Niels van der Laan (van Jeroen Woe), Kine (van Maartje) en Thijs Boontjes (van Dans- en Showorkest). Om alvast maar wat te noemen. Maar ook AWKWARD i (Djurre de Haan) en Vincent Bergsma (The Cool Quest), singer-songwriter VanWyck en actrice-zangeres Marlijn Weerdenburg. Leo Blokhuis geeft diepgang aan de liedjes door ze een plaats te geven in de geschiedenis van de popmuziek. Puttend uit zijn enorme muziekkennis omlijst hij de liedjes vakkundig met verrassende anekdotes.

In Muzikale Helden gaan de zangers en kleinkunstenaars van nu aan de slag met hun eigen helden en geven ons een kijkje in hun muzikale keuken. Ze zingen de nummers die je niet bij hen verwacht en de liedjes van muzikanten die zij bewonderen. Van Ella Fitzgerald via Red Hot Chilli Peppers en Doe Maar naar Leonard Cohen. De helden brengen hun favoriete nummers in een eigen uitvoering en vertellen hun persoonlijke herinneringen die bij die nummers horen. Aangevuld met de verhalen van Leo Blokhuis komt een breed beeld tot leven van de popgeschiedenis en van de inspiratiebronnen van deze succesvolle zangers en zangeressen.

De niet voor de hand liggende samenwerking tussen deze hedendaagse helden levert prachtige resultaten op met bijzondere duetten en onverwachte samenzang. Met Muzikale Helden stimuleert De Kleine Komedie muzikanten zich te ontwikkelen, nieuwe verbintenissen aan te gaan en hun repertoire uit te breiden.

Muzikale Helden is een productie van De Kleine Komedie. Het programma wordt geregisseerd door Dick Hauser en muzikaal ondersteund door een band met Jan Robijns, Wouter Planteijdt, Martijn Bosman en Reyer Zwart.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.dekleinekomedie.nl/muzikalehelden