AMSTERDAM - Kibra Silensio (Doorbreek de Stilte) is een solo voorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen. Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de "omdat ik het zeg" en "suck it up" attitude. Door middel van mime, dans, theater, muziek, beeld en beweging 'vertelt' Ritzah haar verhaal en die van vele anderen. Een verhaal vol ongemakken, bodyshaming en persoonlijke ervaringen. Een dynamische en muzikale voorstelling over Ritzah's zoektocht naar haar 'database' vanuit haar jeugd.


Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de urban bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. Zij is een van de makers-in-residence van RIGHTABOUTNOW INC.

Bekijk HIER de trailer.

"De emotionele rijkdom die Statia in haar spel aan de dag legt is verpletterend(...) Als ze aan het eind van de track haar ogen weer opslaat, onzeker maar ook defiant­, stokt de adem in je keel." - Theaterkrant

Deze succesvolle voorstelling speelt internationaal. Na een tournee op Bonaire staat een tournee op Curaçao op de planning! Gelukkig kunnen we de voorstelling nog een paar keer zien in eigen land, dus grijp je kans!

do 10 november om 20:00 uur te zien in het theater van het IJburg College, bestel HIER kaarten.
vr 9 & za 10 december om 20:30 in het Plein Theater in Amsterdam, bestel HIER kaarten.