AMSTERDAM - Op vrijdagavond 28 september presenteert het Rijksmuseum een optreden van rapper Diggy Dex in de Passage onder het museum. Het pop-up concert is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum, een project dat mogelijk gemaakt wordt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Diggy Dex: "Ik ben ontzettend vereerd te mogen spelen op deze unieke locatie onder het prachtige Rijksmuseum. Een geweldige plek om muziek en kunst samen te laten smelten. Samen met de band kijk ik dan ook enorm uit naar dit concert!"

Gratis toegang
De toegang tot het pop-up concert van Diggy Dex is gratis, iedereen kan op 14 september vanaf 10 uur kaarten bestellen via Universe.
In totaal zijn er 1250 tickets beschikbaar.

Muziek in het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum heeft maar liefst 500 historische muziekinstrumenten in zijn collectie. Ook speelt muziek vaak een symbolische rol in de schilderijen. Muziek in het Rijksmuseum biedt een gevarieerd muziekprogramma voor een breed publiek om zo het museumbezoek verrijken. Denk bijvoorbeeld aan klassieke en popconcerten, het bespelen van historische muziekinstrumenten, dance-events, optredens in de museumtuinen en een multimedia-muziektour.

In 2017 organiseerde het Rijksmuseum al een reeks drukbezochte zondagmiddagconcerten en speelde de beroemde pianist Ronald Brautigam sonates van Beethoven op een piano uit 1808. In 2018 speelde de Nederlandse Bachvereniging samen met klavecinist Richard Egarr verschillende werken van Bach in de Eregalerij.

Muziek in het Rijksmuseum wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.