AMSTERDAM - Museum om de Hoek organiseert op maandag 22 mei in Pakhuis de Zwijger een gesprek over de vraag wanneer een museum participatief is. Buurtmuseum Indische Buurt en Museum zonder Muren uit de Transvaalbuurt zijn mede-initiatiefnemers van het programma.

Een van de sprekers in Pakhuis de Zwijger is Mike de Kreek, onderzoeker bij het lectoraat Culturele en Sociale Dynamiek aan de HvA. Hij deed promotieonderzoek bij de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de sociale betekenis en effecten van de websites Geheugen van West en het Geheugen van Oost. De werktitel van zijn promotie is 'Buurtverhalen en burgerschap in het digitale tijdperk'. Mike: “Soms moet je nu eenmaal naar een andere plek om je eigen omgeving beter te leren begrijpen.”

Mirjam Sneeuwloper, curator en programmamaker bij het Amsterdam Museum, komt vertellen over de tentoonstelling 'Transmission', die zij maakte in co-creatie met de Amsterdamse transgender gemeenschappen. Mirjam: “We willen de diversiteit van de stad laten zien en Amsterdammers met elkaar verbinden.”  Dit doel bereiken we door middel van samenwerking met verschillende community's die bezig zijn met erkenning en de juiste representatie.

Na het artistieke intermezzo 'How to make your own Museum' door Bert Hana zal moderator Gian van Grunsven het gesprek met de aanwezigen leiden. U bent van harte uitgenodigd om mee te praten en uw ervaringen te delen.

Wanneer

Datum: maandag 22 mei 2017
Aanvang: 19.30 uur
Adres:Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179
Toegang: gratis 
Aanmelden: bij Pakhuis de Zwijger

Museum om de Hoek is een initiatief van: