AMSTERDAM - Op zondag 25 juni 2017 vindt tussen 12.00 en 17.00 uur de eerste Open Monumentendag Amsterdam Zomerroute plaats. U kunt vier monumenten bezichtigen en deelnemen aan activiteiten die allen in het teken staan van het historische gebruik van paarden als alledaags vervoersmiddel in de stad.

Een unieke kans om deze paradepaardjes gratis te bezoeken: De Bazel, Koetshuis Museum Van Loon, Heineken Stal Departement en De Hollandsche Manege. Daarnaast zijn er activiteiten zoals: een kleine expositie Mokumse Paarden, een Poets- en opzadel workshop, een demonstratie Heineken Bierwagens, een Vondelcarrousel en een wandeling met gids door het Vondelpark.

Open Monumentendag Amsterdam 2017

Tijdens de 31ste Open Monumentendag Amsterdam op 9 en 10 september staat de relatie tussen stad en land centraal. De deelnemende monumenten vertellen het verhaal van bezoekers en bewoners die door de eeuwen heen de stad in en uit gingen. U kunt dan weer tienstallen monumenten bezoeken, wandel, fiets of vaar mee, rij met in een historische bus door Amsterdam-Noord en bezoek het avondprogramma. Zoals elk jaar is er weer een speciaal programma voor de jonge monumentenliefhebbers.

In aanloop naar september besteden wij aandacht aan mobiel erfgoed tijdens onze Zomerroutes, vanaf juni elke laatste zondag van de maand – 25 juni, 30 juli en 27 augustus.