AMSTERDAM - Mirrors toont een half uur durend bezoek van een jongen aan een prostituee. Aangezet door zijn vrienden tot dit bezoek, wordt de jongen tijdens zijn ontmoeting met haar uitgedaagd om zijn platte beeld van de vrouw te herzien.

De maatschappelijke discussie zet de beide geslachten op scherp. Maker Tim van den Heuvel wil daarom een ontmoeting laten zien tussen een jongeman die zijn seksualiteit onderzoekt en een vrouw die slechts wordt gezien als seksobject. Daar waar de media al snel zijn oordeel klaar heeft, probeert Tim deze persoonlijk te maken door de waarde te laten zien die een ontmoeting kan hebben.

Tim heeft een liefde voor film en theater en is zijn onderzoek gestart naar waar film en theater elkaar kunnen raken en hoe beide disciplines elkaar kunnen versterken en samensmelten om een verhaal te vertellen.

Mirrors is een kleine, experimentele voorstelling op locatie in het Brughuis in de Tolhuistuin en het resultaat van een onderzoek van LostProject-maker Tim van den Heuvel. Ieder jaar maakt LostProject als huisgezelschap van de Tolhuistuin een grote zaalvoorstelling en een kleine experimentele voorstelling. Mirrors is na I AM Love the way I lie de tweede kleine voorstelling.

Mirrors is een coproductie van Stichting Tolhuistuin en LostProject.

Credits
Regie: Tim van den Heuvel
Spel: Arman Tarhan, Cherella Gessel
Camera: Lukas de Kort

Info Mirrors
Data: wo 7 en do 8 maart
Aanvang beide avonden: 20:00 en 21:00
Locatie: bij het Brughuis, Tolhuistuin, Amsterdam
Duur: ong. 30 min
Prijs: € 6,00
Tickets: bit.ly/MirrorsLostProject
Website: Mirrors
Facebookevent: Mirrors

Dit zijn de nieuwe speeldata van de gecancelde voorstellingen in december 2017.

Over LostProject
LostProject is sinds 2016 het huisgezelschap van de Tolhuistuin en bestaat uit een diverse groep Amsterdamse jongeren die voorstellingen maken over gender, mannen- en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit en politiek.

LostProject staat voor het creëren van bewustwording voor de ander of wat men als de ander kan ervaren. Het vieren van verschillen in plaats van elkaar daarop af te rekenen. Het streven naar een ontmoeting met ‘ont-moeting’ omdat LostProject niet gelooft in het schreeuwen om begrip maar het creëren ervan. Daar waar er angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip is, maakt LostProject ruimte voor begrip en acceptatie.