AMSTERDAM - Gisteravond ging Micha Wertheim in première met zijn nieuwe cabaretprogramma ‘Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid'. Gisteren verscheen al een interview in Trouw waarin iets van de voorstelling prijsgegeven wordt.

"Voor de ervaren Micha Wertheim-kijker is ‘Voor Alle Duidelijkheid’ even wennen", schrijft de krant. "Hij doet stand-up comedy, een vorm die bij deze grensverleggende cabaretier haast ouderwets aandoet." Maar wees gerust: "er duiken ook weer typische Wertheim-verrassingen op...".

Experimenterend in zijn vorige cabaretvoorstellingen wist Micha volgens velen te choqueren en te vernieuwen, maar dat is naar eigen zeggen nooit zijn doel geweest. "Als je vernieuwt om het vernieuwen krijg je het Stedelijk Museum in Amsterdam en dat is een van de saaiste musea van Nederland. Daar denken ze: ‘Kijk, dit is nog nooit gedaan!’ Als ­bezoeker denk je negen van de tien keer: klopt, en daar was een goede ­reden voor."

Micha: "Volgens mij zijn veel mensen bang om iets te zeggen dat ten koste gaat van hun likeability. Dan vind ik het grappig om dat juist wel te doen."