AMSTERDAM - “Een krachtige viering van onze verschillen. Omdat het ons niet verzwakt maar verbindt. Een krachtige viering van diversiteit. Omdat vertegenwoordiging er toe doet.” Een greep uit het manifest, geschreven door Massih Hutak, waarmee Encore Festival eerder hun thema aankondigde: ‘Culture Unites’.

Vandaag zijn de eerste namen van het festival op zaterdag 25 augustus bekend gemaakt: MHD, J HUS, MR EAZI, SPICE, FLONTI STACKS, JACIN TRILL en EQUALZ. Na vier uitverkochte edities zal Encore Festival deze zomer wederom plaatsvinden op de NDSM-werf in Amsterdam. Geheel in de stijl en sfeer van de wekelijkse clubnacht in de Melkweg presenteert dit kleurrijke festival een gevarieerde line-up waarin de sfeer, hiphop, R&B en dancehall hits de boventoon voeren. De kaartverkoop is reeds gestart via encorefestival.nl.

De Franse rapper

MHD wist op jonge leeftijd al geschiedenis te schrijven: hij introduceerde het nieuwe muziekgenre Afrotrap. De mix van Franstalige rap, afrobeat en trap staat garant voor een ongekende hoge energie op het podium en zorgde ervoor dat MHD van een online fenomeen uit is gegroeid naar internationale ster.

J Hus bracht vorig jaar zijn debuutalbum ‘Common Sense’ uit, waarmee hij internationaal doorbrak en inmiddels een van de meest besproken en beluisterde Grime artiesten is in Londen. Hij scoorde een grote hit met de track ‘Did you See’ en werkte samen met onder andere Stormzy en Ghetts en wist zelfs een Mercury Prize-nominatie binnen te halen. Popster

Mr Eazi staat bekend om zijn heerlijke Afrikaanse sounds en staat deze zomer voor het eerst in Nederland bij Encore Festival. De Nigeriaanse artiest vergaarde in 2015 internationaal succes met het nummer ‘Skin Tight’ en is sindsdien een van de fakkeldragers van het afrobeat genre met tracks als ‘Hollup’, ‘Dance For Me’ en ‘Leg Over’.

‘Culture Unites’

Het thema van Encore Festival is dit jaar ‘ Culture Unites ’, een statement dat kracht wordt bijgezet door een manifest, geschreven door Massih Hutak . Deze schrijver trad vorig jaar ten tonele met zijn veelbesproken reactie op de brief van Mark Rutte, waarin Massih jongeren opriep om te gaan stemmen tijdens de landelijke verkiezingen. In de tekst die hij voor Encore Festival schreef wordt er voor een krachtige viering van diversiteit gepleit. Omdat het ons niet verzwakt, maar versterkt en verbindt.

“Bijzonder aan Encore Festival is dat de bezoekers eigenlijk de sterren van de show zijn. Daarnaast brengen ze allemaal hun eigen stijl, vibe en cultuur naar het festival en die harmonieuze mix maakt Encore uniek”, aldus de oprichters Wesley Texel en Riques ter Heerd.

Over Encore Festival

Encore is van een wekelijkse clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een internationaal erkend platform voor hiphop in de breedste zin van het woord met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto-exposities en een eigen merchandise-lijn. Encore Festival legt de focus op zowel internationaal als lokaal talent en onderscheidt zich als festival door haar sterke ‘clubvibe’ die wordt gecreëerd door de combinatie van live acts en dj’s. Hoogtepunten op voorgaande edities van Encore Festival waren onder andere Migos, Tory Lanez, Rae Sremmurd, Joey Bada$$, Kehlani en Broederliefde. Met hun eigen talentenprogramma Encore Freshmen draagt Encore sinds jaar en dag bij aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Woodie Smalls en Amartey kwamen hieruit voort. Ook dit jaar werkt Encore Festival weer samen met MOJO. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor Encore Festival om haar sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen.

Encore Festival

Zaterdag 25 augustus
NDSM-werf, Amsterdam
13:00 - 23:00 uur
Tickets (release 2): €44,00 (excl. transactiekosten)

Huidige line-up:

  • MHD
  • J HUS
  • MR EAZI
  • SPICE
  • FLONTI STACKS
  • JACIN TRILL
  • EQUALZ

Meer informatie en tickets: www.encorefestival.nl