AMSTERDAM - Op 3, 4 en 5 mei speelt het Jeugdtheaterhuis Amsterdam in Theater De Cameleon de voorstelling Naar het Noorden. Regisseur Nanda Kling bewerkte het bekroonde boek van Koos Meinderts tot een intrigerende voorstelling over kinderen in oorlogstijd.

Dertien kinderen spelen samen met volwassen acteurs een theaterbewerking van het boek ‘Naar het Noorden’ van Koos Meinderts. Het is oorlog, het is winter. Om te overleven worden Saar, Eva en Kees gescheiden van hun ouders en op een schip naar het Noorden gezet. Hier worden ze ondergebracht in pleeggezinnen. Ondertussen gaat de oorlog gewoon door. Zullen ze hun ouders ooit nog terug zien? Zijn ze nog in leven en wat is er nog over van vroeger. Een waargebeurd verhaal over kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De voorstelling zoemt in op de reis, op vergeten momenten door de ogen van kinderen, op afscheid nemen en nieuwe vriendjes maken. In contrast met de verschrikkelijke gebeurtenissen die zij meekrijgen in een oorlog, zijn deze kleine ontroerende momenten het voedsel om te overleven. De personages leven in voortdurende angst door de wereld die in brand staat. Toen en nu, geen wereld van verschil of juist wel?

De voorstelling is te zien op donderdag 3 mei 2018 om 18:00, op vrijdag 4 mei 2018 om 18:30 en om 21:00 en op zaterdag 5 mei 2018 om 16:30 en om 19:00. Kaarten kosten €5 voor kinderen en €7,50 voor volwassenen en zijn te koop via www.hetjeugdtheaterhuis.nl.

Bij de voorstelling op zaterdag 5 mei om 16:30 zal de schrijver van het boek Naar her Noorden Koos Meinderts ook in de zaal zitten en aansluitend het boek signeren dat te koop wordt aangeboden.