AMSTERDAM - Deze kerst in Bellevue Lunchtheater: DON’T WORRY BE YONCÉ door performance kollektiv PONY CAMP.

De voorstelling won de Grand Publieksprijs en de Amsterdam Fringe Silver Award op het Amsterdam Fringe Festival 2017 en werd zeer goed ontvangen door de pers.

Over DON’T WORRY BE YONCÉ – The XS Edition

Diva, koningin, seksbom, moeder, zakenvrouw, echtgenote, feminist. Ze is het allemaal, dus waarom niet haar worden? DON'T WORRY BE YONCÉ (XS) is een makkelijke, stapsgewijze cursus (voor beginners tot gevorderden) voor iedereen om Queen B te worden.

Deze aanstekelijke lecture-performance in het Engels wordt gegeven door Stacyian Jackson en Stephanie van Batum, die samen performance kollektiv PONY CAMP vormen. In deze vrolijke voorstelling gaan zij aan de haal met vrouwbeelden, seksisme en de haast religieuze status van sterren.

In de pers

De voorstelling ging in première tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2017. Naast de prijzen die het daar won werd DON'T WORRY BE YONCÉ ook door de pers lovend ontvangen.

“Knap is dat PONY CAMP onder alle vrolijke kolder een diepere laag weet aan te boren”, schreef De Volkskrant, “Een wervelwind van een performance”, aldus Theaterkrant en “De energieke parodie kan worden gezien als een halfuurtje vermakelijke onzin, maar is tegelijkertijd verholen kritiek op de maakbaarheid van de popcultuur en leeg feminisme.” Parool.

  • concept & spel Stephanie van Batum, Stacyian Jackson
  • techniek Tom Afman
  • fotografie Julia Willms, Florian Schaumberger
  • Speeldata: 22, 23, 25, 26, 27, 30 december, 12:30 uur

Locatie: Theater Bellevue, Amsterdam
Meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl