AMSTERDAM - Zaterdag 27 augustus van 11:00-17:00 wordt het laatste weekend van de zomervakantie feestelijk gevierd tijdens de MercatorMarkt★ Zomer Special. Bezoekers struinen langs extra veel kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun buren. Activiteiten zijn er voor jong en oud met oa tekentent, grabbelbad, schmink en dansworkshops. De hele dag is er veelzijdige entertainment op het podium met optredens van Jewish Jazz, Bloomleela Bollywood Dance, Reggae zanger Marq Marquis, Leopoldo da Silveira en band Mad Teaparty. Op het terras geniet men van wereldse smaken én producten van lokale bodem. Alle highlights zijn te volgen op de facebookpagina van Amsterdam BLEND.


De Indo van Jan Eef, D-licias Zuid-Amerikaanse Bakery, Joost Lokale Likeuren en Hannah's zijn een aantal lokale smaakmakers aan het terras met hapjes, drankjes en lekkers voor thuis. Café Belcampo is erbij met informatie over hun culturele programmering in De Hallen en ze trakteren op een paar muzikale verrassingen. Bij de buurtkramen vind je van alles voor in huis, in de keuken of in de kledingkast zoals bijzondere vintage vondsten, tweedehands koopjes, upcycled home deco en duurzame fashion. Ondernemende buurtjongeren van 4 tot 18 jaar staan op de Kids' Vrijmarkt en verkopen zelfgemaakte creaties en eigen spullen die een ander weer blij kunnen maken.

Beleef Jan Eef

De MercatorMarkt is een plek voor nieuwe ontmoetingen en om kennis te maken met de verrassende talenten en het aanbod van zowel de stadsburen die op het Mercatorplein staan, als de veelzijdige winkels op en rond de Jan Evertsenstraat. Leuk, lekker en laagdrempelig voor iedereen. In samenwerking met Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en ondernemersvereniging BIZ Jan Evertsenstraat e.o. organiseert Stichting Amsterdam BLEND Events vier feestelijke edities dit jaar. De volgende MercatorMarkten zijn de Burendag Special op 24 september en de Winter Special op 26 november. Iedereen kan zich aanmelden met verkoop, activiteiten of entertainment: bewoners, creatieven, ondernemers en sociale initiatieven. Jonge Amsterdammers t/m 18 jaar doen gratis mee op de Kids' Vrijmarkt. Inschrijven voor de volgende edities kan al via www.amsterdamblendmarket.nl/agenda.

Details

MercatorMarktZomer Special

● Datum: Zaterdag 27 augustus 2022 11:00 – 17:00

● Locatie: Mercatorplein

● Toegang: gratis

Link naar facebook evenement: https://www.facebook.com/events/360889596224054