AMSTERDAM - Op 21 december vindt de eerste editie van DIP FEST plaats in alle zalen van de Melkweg. Op de kortste dag van het jaar biedt het festival een lichtpunt in donkere dagen met een programma vol muziek, comedy, performances, films, kunst, literatuur en comfort food. Melancholie en misère worden op tragikomische wijze omarmd in plaats van verhuld. Artiesten en kunstenaars uit verschillende disciplines tonen werk over het thema; publiek kan gezamenlijk zwelgen, zuchten of lachen. Gedeelde smart is immers halve smart.

Begin 2018 is een op jongeren gerichte campagne van start gegaan om bewustwording en openheid over depressie te vergroten. Onderzoek wijst uit dat er een toename is van het aantal jongeren dat kampt met psychische problemen, zoals depressie, burn outs, angstaanvallen en concentratieproblemen. Het onderwerp is veel aan bod gekomen in de media - online, in de pers en op de buis. Melkweg is een podium voor popcultuur waar dagelijks heel veel jongeren komen. Met DIP FEST willen we bijdragen aan die bespreekbaarheid met een programma van artiesten en kunstenaars waarin relativering, diepgang, humor en ernst aan bod komen.

Hieronder een een greep uit het programma. De complete line up is te vinden op de website van de Melkweg.Om 19:00 uur opent Melkweg haar deuren voor diverse optredens, talks, films en installaties. Met onder andere muziek van Lucky Fonz III, Stippenlift, Arp-Frique en Anne-Fay, HUILON met Joardy Film en een selectie korte films van GO SHORT. Daarnaast is er kleinkunstenaar Lisa Ostermann met SFEERSPONS, SLAA's Literatuur Leed Night met o.a. Cesar Majorana en Bregje Hofstede en stand up comedy van Janneke de Bijl en Bugra Gedik. Je kunt lichaam en geest ontspannen in de indrukwekkende installatie The Physical Mind van Teun Vonk en kan er tot diep in de nacht gedanst worden op de manische DJ set getiteld Mixing Emotions van Joost van Bellen & St. Paul.

DIP FEST
Vrijdag 21 december
Melkweg Amsterdam
Zaal open: 19:00 uur
Meer info & tickets: www.melkweg.nl/25712