AMSTERDAM - Van woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. Binnen dit grootste clubfestival ter wereld slaagt Melkweg er elk jaar opnieuw om ruimte te bieden aan een kleurrijk palet van genres en disciplines. Tijdens ADE ontvangt Melkweg méér dan 100 acts en gaat 62 uur lang open met clubnachten, liveshows, films en conferenties voor avond- en nachtdieren in alle soorten en maten. Hieronder een kleine greep highlights en het volledige programma.

MELKWEG ADE 2019: Méér kleur dan ooit

De aftrap is het officiële ADE openingsconcert van SOHN en het Metropole Orkest, waar de live-elektronica en overweldigende stem van de Britse songwriter samenkomen met het prijswinnende orkest. De eerste clubnacht is in handen van Nicky Romero's Protocol Recordings, met een batterij aan secret guests. Bezoekers kunnen op ontdekkingstocht tijdens het tweedaags showcase-festival ADE LIVE met artiesten als Apparat, HVOB en Matias Aguayo of doorknallen bij Monstercat Uncaged met electro legendes als The Bloody Beetroots.

Vaste prik is de terugkeer van Dave Clarke, die met de 15e editie van Dave Clarke Presents — de langstlopende nacht binnen ADE — elk technohart luid doet bonzen met grote namen als Paula Temple, DVS1 en Luke Slater. Ook Colin Benders keert terug, al gooit hij het dit jaar met zijn liveshow over een andere boeg. Kunstenaars Nick Verstand en Boris Acket ontwikkelden een speciale lichtinstallatie die wordt aangestuurd door de analoge klanken van Colin's modular.

Liefhebbers van compromisloze drum & bass vinden iedere nacht grootheden als Camo & Krooked, Matrix & Futurebound en Wilkinson achter de decks. Nog harder gaat het eraan toe bij DJ Promo, die tijdens Strange Days de sonische grenzen van hardcore verkent. In de andere hoek van het spectrum vind je ADE Beats, een conferentie, clubnacht en showcase waar hiphop centraal staat met live performances van o.a. Akwasi met nieuwe muziek, S10, Dopebwoy en Woodie Smalls.

KOM TOT RUST IN MELKWEG CINEMA

Ook dit jaar is Melkweg Cinema met een bijzonder ADE filmprogramma vol premières de ideale plek om op adem te komen na een lange nacht. Zo is er de documentaire Berlin Bouncer, die het verhaal vertelt van party-metropool Berlijn door de ogen van drie legendarische uitsmijters. Blikt VPRO terug op 30 Jaar Dutch Dance en presenteren Fatima Yamaha en Hidde Simons de shortfilm 'Heian'. Daarnaast wordt het filmdebuut vertoond van producer Max Cooper, die een epische en meeslepende audiovisuele ervaring neerzet met 'Emergence' en speelt Peaking Lights de soundtrack van de cult film 'Playtime' uit 1967 live in.

ONZE CAMPAGNE, EEN KLEUREXPLOSIE

Voor de Melkweg ADE-campagne werd dit jaar samen gewerkt met Vormlust. Deze Rotterdamse ontwerpstudio heeft een eigenzinnige stijl, die met brutaal kleurgebruik perfect aansluit op het veelzijdige programma. In de Melkweg ervaar je meer dan alleen techno-zwart en neon-geel, maar een divers palet aan muzikale kleuren en smaken. De namen passen al lang niet meer op één poster, Vormlust heeft daarom een opvallende serie ontworpen waarin de line up als een vloedgolf naar je toe stroomt.

Meer info over de programma's en tickets is te vinden op de Melkweg website.
www.melkweg.nl