AMSTERDAM - Vanaf 30 juli kunnen 800 muziekliefhebbers in plaats van de huidige 425 een zomerconcert in Het Koninklijk Concertgebouw bijwonen. Om bezoekers en musici ook dan te laten genieten van een onbezorgde avond is het tonen van een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat bij binnenkomst een voorwaarde. Als vanouds staan er deze zomer weer prachtige en diverse concerten, van klassiek tot pop en jazz, op het programma. Met solisten als Yuja Wang en Lucas en Arthur Jussen, met het Concertgebouworkest en verschillende jeugdorkesten en met Her Majesty, Altin Gün en Sjors van der Panne en vele anderen. Danny Vera en het Metropole Orkest openen vanavond de 2021-editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten. De kaartverkoop van de extra kaarten voor de concerten van 30 juli t/m 29 aug start vandaag om 10.00 uur.

“We kijken met plezier uit naar een zomer waarin we weer musici en muziekliefhebbers in ons gebouw kunnen ontvangen. Het gebouw komt weer tot leven!” aldus Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw.

Danny Vera en het Metropole Orkest openen de muziekzomer
Danny Vera en het Metropole Orkest, beide met als uitgangspunt dat ze zijn waar de muziek hen brengt, hebben de handen ineen geslagen voor het openingsconcert vanavond. Danny Vera zingt eigen nummers en dat van grote inspiratiebronnen. Het überveelzijdige Metropole Orkest geeft Danny’s typerende America-sound een extra ‘boost’.

Corona & BankGiro Loterij ZomerConcerten 2021
• Van 1 juli tot en met 29 juli: concerten voor 425 bezoekers zonder vaccinatiebewijs of negatief testresultaat
• Van 30 juli tot en met 29 augustus: concerten voor 800 bezoekers met vaccinatiebewijs of negatief testresultaat Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen in Het Concertgebouw op concertgebouw.nl/corona