AMSTERDAM - Op 19 juni aanstaande, sluit Gay Men’s Chorus Manoeuvre zijn jubileumseizoen af met de voorstelling “Symphonica in Roze”, een muzikale ode aan 30 jaar gay zangplezier.


We hebben een afwisselend programma samengesteld, waarin we klassiek uit de opera afwisselen met classics uit de popmuziek, van Nessun Dorma tot All About that Base en van Dancing Queen tot Con te Partiro. Ook komen de koorleden zelf aan het woord in videofragmenten waarin ze reflecteren op het jubileum en de relevantie van het koor vandaag en in de toekomst. We blijven het belangrijk vinden onze stem te laten horen, iets wat we graag delen met onze fans, vrienden, familie en met de Amsterdammers.

Het koor staat zoals altijd onder leiding van Michael van Breemen en wordt tijdens deze feestelijke voorstelling begeleid door sopraan Sabine Kirsten en zes muzikanten bestaande uit pianist Alberto Klein Goldewijk, bassist Wouter Kronenberg en het strijkkwartet Ravivo uit Utrecht.

“Na twee seizoenen met vrijwel geen optredens en geen slotconcert, zijn we natuurlijk erg blij en trots dat we ons jubileumjaar nu weer met een mooie voorstelling kunnen afsluiten”, aldus Manoeuvre-voorzitter Rob Bergmans. “Tussen alle lockdowns door, hebben we ons al met al wel drie jaar kunnen voorbereiden, dus we denken dat we het publiek iets moois en bijzonders gaan bieden.”

We geven op 19 juni twee voorstellingen van “Symphonica in Roze”, een om 13:00 uur en een om 16:30 die beide plaats vinden in Move Amsterdam aan het Stadionplein. De tweede voorstelling is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor 13:00 uur. Tickets kunt u bestellen via www.manoeuvre.nl