AMSTERDAM - Eigenaren, werknemers, artiesten én bezoekers uit het nachtleven demonstreren sinds vanmiddag 14.00 uur op het Museumplein in Amsterdam. De sector heeft het door de coronamaatregelen zwaar en vraagt om meer aandacht uit Den Haag.


Onder de noemer 'De Nacht Wacht' hopen de actievoerders op meer maatwerk voor uitgaansgelegenheden. Ook zijn ze boos dat er geen uitzicht is op versoepeling van de maatregelen, waar eerder nog 1 september als datum werd genoemd. Gebeurt er niets dan voorzien zij grote problemen en staan er vele banen op de tocht voor o.a. barpersoneel, DJ's, organisatoren, schoonmakers, licht- en geluidstechnici, fotografen, leveranciers etc.

De deelnemers willen met de manifestatie duidelijk maken dat clubs ook met maatregelen gewoon open kunnen, bijvoorbeeld door bezoekers bij de ingang te checken op het virus. Ook willen ze een maximumleeftijd in het leven roepen.

Via Facebook hebben zich zo'n tweeduizend mensen opgegeven voor de demonstratie. Deelnemers worden opgeroepen zich aan de coronaregels te houden.