Amsterdam- Dat Carstens een plek is waar kinderen graag komen mag duidelijk zijn. Ze mogen namelijk hun eigen toetje maken in de keuken en krijgen hun menukaart gepresenteerd in de vorm van een educatieve kleurplaat. De kleine foodies in de dop leren zo spelenderwijs van alles over wat er die avond op hun bord komt te liggen. En dat is nodig, want bekend is dat kinderen steeds minder weten over de oorsprong van eten en producten. Concept-chef Maik Kuijpers, zelf vader van 2, ziet het als zijn persoonlijke missie om kinderen van jongs af aan te leren over allerlei producten en dan voornamelijk wat voor moois er van Nederlandse bodem komt. Daarom organiseert hij bij Carstens ‘Aan Tafel’ op zondag 6 oktober en zondag 3 november. Terwijl ouders genieten van een compleet verzorgde lunch, leren kinderen diverse producten te ontdekken op basis van smaak-, geur- en spelelement.

Maik Kuijpers - “Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren waar ons eten vandaan komt en betrek ze graag in het kookproces.”


Culinaire ontdekkingstocht voor kids

Tijdens deze middag genieten gezinnen van een smaakvolle lunch terwijl de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding van topchef Maik Kuijpers en zijn team spelenderwijs aan de slag gaan. Tijdens hun culinaire ontdekkingstocht leren kinderen op een leuke manier waar ons eten vandaan komt en welke mooie ingrediënten Nederland te bieden heeft. Zo doen ze een spannende smaaktest en gaan ze zelf aan de slag met twee gerechtjes die ze vervolgens vol trots mogen serveren aan hun ouder(s). Het ideale uitje waarbij de gezinnen gezellig samen eten, de kinderen vermaakt en de ouders ontzorgd worden.

Aan Tafel vindt plaats op zondag 6 oktober en zondag 3 november om 12:30, de kosten bedragen €35,- voor volwassen, €15,- voor kinderen. Reserveren kan via info@carstensbrasserie.nl onder vermelding van ‘Aan Tafel’, het aantal volwassen en kinderen.


Concept van Carstens

Bij Carstens word je meegenomen op reis door Nederland met ingrediënten uit eigen grond en wateren. Herkenbare smaken maar dan toch anders. Niets te vergezocht, gewoon lekker. De boerderij is terug in de stad. Carstens Amsterdam is een stadse brasserie nabij Centraal Station met Maik Kuijpers (ex chef-kok Librije***) als concept chef. De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Carstens Amsterdam heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht.