AMSTERDAM - Maaike Ouboter gaat in 2019 weer de theaters in. Vanaf 1 februari is de zangeres opnieuw te zien met de reprise van haar theatershow Vanaf Nu Is Het Van Jou. Na de tour En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt rondom de release van haar debuutalbum en de eerste reeks shows met Vanaf Nu Is Het Van Jou rondom de release van haar tweede album, keert de zangeres in het voorjaar van 2019 dus terug naar de theaters met deze voorstelling.

Dit voorjaar verscheen Maaike Ouboter's tweede album. Vanaf Nu Is Het Van Jou is het antwoord op de vraag die Maaike Ouboter zichzelf stelde na haar doorbraak in 2013: wat nu? Wat nu, na het overweldigende succes van Dat Ik Je Mis, haar debuutalbum En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt uit 2015 en de clubtour, theatertours en festivals die volgden.

Na deze achtbaan nam Maaike de tijd om stil te staan, om na te denken en om inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes. Door te praten met allerlei - voor haar onbekende - mensen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen. “Iedereen heeft een verhaal. Ik ben benieuwd naar die verhalen, en wat ze met mij doen.” Deze bijzondere ontmoetingen vormden de basis voor Vanaf Nu Is Het Van Jou. Maaike verwerkte de verhalen, maakte ze zich eigen en is nu klaar om ze weer door te geven.

In 2015 bracht Maaike Ouboter haar debuutalbum uit en speelde in datzelfde jaar haar eerste theatertour. Met Vanaf Nu Is Het Van Jou ging de zangeres op haar tweede theatershow langs verschillende theaters in Nederland. Naast de theatertour, maakte de zangeres kortgeleden een bijpassende podcastreeks die de verhalen van bekenden in haar kring verteld die haar hebben geïnspireerd voor haar laatste album. Deze ervaringen, en nog veel meer, zullen terugkomen in de aankomende theatertour.