AMSTERDAM - ‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma over het leven, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt.

Als troubadour van het Jiddische lied raakt Lucette met haar warme, melodieuze stem en rake teksten hart en ziel. Lucette zingt in Solo moderne Jiddische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum en anderen.

Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…
Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Over Lucette:
Lucette van den Berg opende Leeuwarden Friesland 2018, de culturele hoofdstad van Europa. En het Jiddisch was naast het Fries te horen in de straten van Leeuwarden.
De prachtige stem van Lucette raakt je tot in je ziel en ze wordt gehoord door luisteraars over de hele wereld.
Ze trad op in New York en vele landen in Europa.
Ze werkte samen Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum, Alan Bern, Rolinha Kross, Shura Lipovsky, Nynke Laverman , Kamal Hors, Trio C tot de Derde, en vele anderen.

Speeldatum : 8 juni 2019

Aanvangstijd : 20.00 uur, zaal open om 19.30

Locatie : Zonnehuis, zonneplein 30, Amsterdam

Toegang 15 euro (aan de deur of via https://ywm-recordings.com/product/concert-8-6-2019-lucette-van-den-berg-amsterdam/)