AMSTERDAM - Het Concertgebouw presenteert met trots de komst van de gevierde Libanese popster Nawal El Zoghbi. Tijdens SOUK op 28 en 29 mei 2020 maakt ze samen met het Nederlands Kamerorkest haar debuut in de Grote Zaal.

Nawal El Zoghbi is sinds haar doorbraak in de jaren negentig een fenomeen in de Arabische wereld. Ze scoorde vele hits en verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen albums. Ook werd El Zoghbi meerdere keren uitgeroepen tot Libanese Artist of the Year. Ze kijkt zelf ook enorm uit naar haar optreden in Het Concertgebouw:

"I'm very proud to perform at SOUK, especially to play in Amsterdam and to play with the Netherlands Chamber Orchestra."

SOUK
Tijdens deze zesde editie van SOUK wordt Het Concertgebouw omgetoverd in de sfeer van een muzikale Arabische markt. De avonden bieden een grote variëteit van muziek, dans, poëzie en culinaire specialiteiten van topniveau. Voor SOUK nodigt Het Concertgebouw de grootste artiesten uit de Arabische wereld uit om op te treden met Nederlandse artiesten en musici. Tijdens eerdere edities stonden onder meer de Syrische zangeres Assala Nasri en de Marokkaanse zangeres Asma Lmnwar op het podium van de Grote Zaal. Tijdens SOUK 2020 treden naast Nawal El Zoghbi solisten van het Nationale Ballet op en verzorgt het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Jochen Neuffer de muzikale omlijsting met speciale aandacht voor de iconische componist Mohamed Abdel Wahab.

Kaarten voor SOUK 2020 met Nawal El Zoghbi zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via Het Concertgebouw.

do 28 en vr 29 mei 2020, 19.30 uur Het Concertgebouw, kaarten vanaf € 30